A második Alkinosozoriaknazi haditanács - 3. rész

Egy jelentős számú élőholt sereg bújt elő az éjszakából és vetette magát az orkokra. Aki nem volt elég gyors a meneküléshez, azt széttépték, majd ahogy jöttek úgy távoztak. Az embereket ezúttal nem támadták meg a csontvázharcosok, bár a vérfarkasok üvöltéséből mindenki erre számított. . A pár órával ezelőtt még tréfálkozó és magabiztos harcosok csendben nézték a horizontot. Tudták ez az ellenség kegyetlenebb az orkoknál, és hamarosan rájuk fog törni. Fel kell készülniük. Vezérükre néztek, aki sátra előtt állt alvezéreivel. Komoran nézett a határkövek felé, majd parancsot adott a lovasoknak. Mindenki szótlanul nézte, ahogy mindössze 3 lovas kivágtat a táborból, de nem erősítésért, hanem a puszta felé. A határköveknél megálltak, leszálltak a nyeregből. Egy hatalmas, láthatóan új zászlót vettek elő. A zászlótartó rudat az út mentén leszúrták, közvetlenül az út menti óriási álló szürke kő mellett, a friss szélben a lobogó teljes pompájában mutatta meg magát. Ondoher így adta a világ és serege tudtára, ami azon a sziklán átlép, azzal Osogolt városállamai szembeszállnak. Akár élő akár nem. *

12695199_10205738256164316_1389918720_o.jpg

Grosh élőholtjai ugyan még szombaton késő délután cincálták szét az orkokat, de a történet miatt úgy gondoltuk jobb lesz, ha ide szúrjuk be kronológiailag. Remélem hamarosan meg tudunk ütközni egymással. Zirrian is kint volt a törpjeivel, de ő most inkább beszélgetett, nézelődött, éppen véget ért vizsgaidőszakját pihente ki, így a hegy népe most a föld alatt maradt, távolról szemlélte a hadiszerencse alakulását. 

Közben érkezett egy kép a szombati bemutatóról még, látszik a lelkes érdeklődő csapat.

 12658019_10205689408023143_7213558211799160688_o_1.jpg

Szombaton kezdődött a Gyűrűk Ura bemutató is. Karesz barátom nagyobbik kisfiát vezettem be a wargame univerzumba, miközben a szülők a Scenery World Workshop asztalát csomagolták össze. Nagyon szép asztalt hoztak ki most is, méltó párját a GamesDayen kint lévőknek. Lyman hobbitárs azt mondta az enyémre ez alapján: „Leparkoltál egy Aud A4-essel, csak melléd álltak egy Ferrárival”. Nem vitatkoztam. :)

sam_3507.JPG

A Gyűrűk Ura játékokból most az SBG rendszert hoztam, nem a szívem csücske WotR rendszert. Előbbi kevesebb figurát igényel, a másik pedig olyasmi „tepsis” mint a KoW. Úgy gondoltam a változatosság gyönyörködtet, így a tálcák otthon maradtak, no meg szinte a teljes emberseregem asztalon volt, így nem is tudtam volna megtenni.

sam_3610.JPG

12633731_906308482818611_1961741150386701788_o.jpg

A küldetés: Van egy két házból álló tanya. Az uruk-hai orkok 3 irányból támadnak, a negyedik irányban lévő dombtetőn van egy máglya. Ha egy harcos felér a domb tetején a máglyához, akkor meggyújtja, és a következő mozgás kör elején érkezhet az erősítés. Minden egyes felmentő katonának külön kell dobni, legalább négyes dobással a domb mögötti asztalszélen csatlakozik a küzdelemhez. A felmentők közt volt egy kürtös, aki a közeli figuráknak mozgás bónuszt ad, és egy zászlós is. Az urukok célja elpusztítani a farmot, amit úgy tudnak megtenni, ha felgyújtják. Felgyújtást megpróbálni akkor lehet, ha csak urukok vannak talpkontaktban az épülettel, és nem mozogtak abban a körben. Csak hatos dobással lehet felgyújtani a házat.

sam_3613.JPG

Ifjú padawanom az embereket szerette volna irányítani, és egész remekül meg is tette. Mire zárt a hely, elértünk a csata kritikus pontjára. Sikerült meggyújtania a jelzőtüzet, a tanyát pedig szilárdan tartották a harcosai, egy orkom jutott át a falon, akit kapitánya ütött agyon a következő körben. A többi orkomnak esélye nem volt bejutni. Sajnos vasárnap már nem jöttek vissza, más jelentkezők viszont akadtak. Három fiatal állt be játszani, egy lány az emberekhez, udvarlója viszont az urukokhoz. Egy fiatal klubtársunk a védőkhöz csatlakozott, míg én a támadókat erősítettem. Később egy kislány csatlakozott az Urukokhoz, majd a pár átnézett Kadmonhoz társasjátékozni, az ott megüresedő helyre pedig még két kislány csatlakozott. (A 40K és társasjáték bemutatókról is jön poszt még a héten.)

sam_3608.JPG

sam_3618.JPG

 

Két napig várt egyhelyben az embersereg a határ mellett. A lovagokat és felderítőket kiküldte a szélrózsa minden irányába a vezér, hogy derítsék ki, hol van a zöldbőrűek főserege, hova lettek az élőholtak és mi történt az északra küldött speciális fegyverzetű ork csapattal.

Keleten az Ork Főnök visszavonta megtépázott csapatait. Erőltetett menetben haladtak messzi otthonaik felé, de kicsit északi irányba tartottak. Ondoher aggódott, hogy esetleg az északi csapatuk sikerrel járt. Délen az élőholtak nyomát egy ideig követni lehetett, de aztán mintha varázslat nyelte volna el a nyomaikat. A generális gyanakodott valóban ez történt. A főváros felől megnyugtató hírek érkeztek. Az északi barbárokat visszaverték, délnyugaton az ogrék szokásuk szerint egymás ellen fordultak. Állítólag a Debrecenvár környéki szolgálataik jutalmának elosztása körül volt valami nézeteltérésük egymással. Még a hegy felé tartó orkokról nem érkezett hír. Egy erős milícia csapatot és néhány lovagot küldött hát arra, és visszatért Alkinosozoriaknazba.

sam_3616.JPG

Útközben tudta meg a hírt, a furcsa orkok egy különleges, errefelé korábban nem látott alfaj egyedei. Uruk-hai orkoknak nevezik magukat, fajtársaiktól eltérően karddal és pikával harcolnak, ismerik és mesterien használják a számszeríjat valamint nagyméretű farkasaik vannak, amiket úgy lovagolnak, mint az emberek a lovakat. Alapvetően nem úgy harcolnak, mint a többi ork, hanem mint az emberek. Furcsa módon fizikailag is nagyon hasonlítanak az emberekre. Jobban mint a keleti orkokra. Sikerült a tanyavilág egyik belső pontján áttörniük, az egyik megerősített tanyát lerombolniuk, és a felmentő sereg nagy részét is lemészárolták. A hegyeket elérték, és a nyomokból ítélve legalább 1 óriást sikerült foglyul ejteniük. Bár brutális árat fizettek érte, de csak elérték legalább egy céljukat ezek a keleti undormányok. Az emberek országa bár állt, új, félelmetes veszélyek leselkedtek rájuk. *

 

* kivonatok Tudós Fredrics – A hadtudomány kialakulásáról című művéből

 

Befejezés, rendes rendezvénybeszámolóval még jön a héten!