A harmadik Alkinosozoriaknazi haditanács - készülődés a Debrecenvári expedícióra

Miután a határt biztosította Ondoher visszavonult Alkinosozoriaknaz városába serege nagy részével. A strategoszok testülete nem bízta meg új expedícióval egyelőre, de a régenstanács a körzet kormányzójává tette és persze teljes amnesztiát kapott legutóbbi nagy győzelmei után. A felderítőket a déli határon hagyta, Farthakis parancsnoksága alatt. Semmi nyugtalanító hír nem érkezett tőle már hetek óta. A város újjáépítése szépen haladt. A városfalat már kijavították, ahogy a körmágusok tornyának sérült részeit is. A lakóházak közül is majd minden másodikat sikerült javítani. Így is sok volt üresen, de a kormányzó tudta, ha újra be akarja népesíteni a tartományt akkor helyet kell kínálnia az újonnan érkezőknek. Érkeztek is néhányan a többi tartományból, valamint egy jelentős csapat északi barbár is bebocsátást kért. Rövid gondolkodás után befogadta őket. A város keleti részén szzállásolta el őket, és az újak meghálálták a bizalmat. Nagy munkabírással dolgoztak és élvezték a városi életet. Néhányuk remek erőben volt, kiváló harcosnak néztek ki. Ondoher nem vetette el az ötletét annak, hogy a város újjáépítése után külön harcos osztagot szervez belőlük. Rügyfakadás ünnepe előtt kilátogatott kudarca helyszínére. Az orkokkal majd törpökkel vívott csata óta nem járt itt. Most kész volt szembenézni a múltjával. A holtakat régen eltemették, a csatamezőt beborította a frissen sarjadó fű. Az egyik bokor tövében egy míves törp harci fejszét látott meg. Leszállt lova nyergéből és magához vette. Kicsit nehéz volt a karjának, de gyönyörű fegyver volt. Nemesacél éle még most se vetett rozsdát, az arany díszítések csodásak voltak. Úgy döntött megtartja személyes fegyverének, hogy innentől mindig emlékezzen rá, a remélt barátból is lehet ellenség és bármilyen kudarcból lehet visszatérés.

image_44.jpg

Úgy gondoltam, készitek egy új kapitány modellt. Az eddigi nem emelkedett ki eléggé a csata forgatagából, nem látszott rajta, hogy ő egy igazi hős, egy inspiráló személy a csatatéren. Így fogtam egy nagyobb kavicsot, ráraktam egy Minas Tirih harcost, kicsit állítottam a kéztartásán és kapott egy törpe csatabaltát. Egy cseppet nagynak tűnt elsőre a fegyver, de majd megerősödik a vezér, elbírja. A festési séma a szokásos maradt, nem akartam hogy túl egyedi legyen. 

A városba visszatérve küldönc várta a kormányzót. A strategoszok testülete megbízta, hogy jelentős erőkkel hajtson végre agresszív felderítést délre, valamint amennyiben komoly áldozatok nélkül lehetséges vegye fel a kapcsolatot a Debrecenvári emberekkel, próbáljon meg a keleti orkok ellen egy szövetséget létrehozni, ha pedig lehetősége van rá az orkokkal számoljon is le. Amennyiben lehetséges, próbáljon meg az élőholtak nyomára is rálelni. Amint tud induljon. Ondoher készült erre, kiadta a parancsot csapatainak készüljenek szemlére. Mutatni akart nekik valamit. 

Makettfesztivál óta tervezzük, hogy lemegyünk Debrecenbe játszani egy jót. (Igazából sokkal régebben, de azóta tényleg komolyan fontolgatjuk.) Most hétvégén viszont meg is fog valósulni. Négyen megyünk a mediterrán Ózdról (aka Miskolc) a Nagyon-nagy Faluba (aka Debrecen) egy két napos portyára. (Zirrian, Grosh és Loresh hobbitársak vállalkoztak erre rajtam kívül) Állítólag lesz hurka-kolbász meg sör. Lehet erre nemet mondani? Szombaton festegetünk meg megnézzük a Memoir 44 társast, vasárnap pedig mass wargame nap lesz. Kabával folytatjuk hősi párbajunk, erre készültem mostanában. 

Az elmúlt napokban fejlesztést hajtottam végre Tricin. A szabalyok szerint +10 pontért egy könnyű ballistát lehet a hátára rakni a Beast of War egységeknek.  Az ihlet itt is a Medieval II - Total War játékból van. Ott a timuridák frakciónak van olyan elefántja aminek a hátán egy ládában egy kicsi ágyú van. 

image_45.jpg 

Íme az én variációm.

 image_46.jpg

A ballista a korábban bemutatott módon készült. A láda balsafából készült. A hátsó nyiltartó valami random bit egy alkalmi bit doboz vételből, azt hiszem valami elf ballista tartozéka eredetileg. A zaszlókat illetve az ikont nem tudom milyen készlethez adják, nem emlékszem honnan vanak. 

 image_47.jpg

image_48.jpg

image_49.jpg

A dísszemlére felsorakozott a teljes sereg. Az előző csata óta megnőtt a sereg létszáma. Felállítottak még egy hordányi Foot Guard osztagot, és a gyalogos harcosok száma is jelentősen nőtt. Az íjászok toborzása azonban hagyott kivetnivalót maga után, de Ondoher remélte ez hamarosan megoldódik. A sereg készen állt a szemlére, mikor mindenki kedvenc óriás bestiája is megérkezett. Trici láttán mind csodálkoztak. A hatalmas bestia szemmel láthatóan élvezte a figyelmet. Mindenki egyetértett, így még félelmetesebb lett. A kormányzó ismertette a parancsot, majd megnevezte az osztagokat akik vele tartanak délkeletre. Az elit egységeket vitte, míg a phalanx milcia otthon maradt az ijaszok felével, és némi kardos milíciával. Parancsnoknak egy idős mágust tett meg.

image_50.jpg

A két foot guard egységbe, hogy meg lehessen különböztetni melyiknél melyik artifact van csináltam két markert, mindenféle random bitekből. Szerintem ki fogjátok találni melyik az Istenek Áldása és melyik az erőt adó sör. :) Nem a legszebbek, de a célnak bőven megfelelnek.

image_51.jpg

Végezetül pedig egyben a fejlesztések.

image_52.jpg

Reszkess Debrecen, jövünk!