Hatodik Alkinosozoriaknazi haditanács – a második Debreczeni expedíció

A kabai orkok utolsó hadjárata után, - melyben Gakamakot a Debrecen szerte rettegett törzsfőt is sikerült megölni – viszonylagos béke köszöntött Osogolt keleti részére. A kabai orkok maradéka délre menekült a Csongrádi orkokhoz erősítést kérve, a törpökről és élőholtakról nem lehetett hallani, a déli ogrék szokás szerint egymást püfölték, az északi vadak feladva korábbi harcos természetüket, jelentős számban települtek be békés földművesnek, az Urukok pedig keletre menekültek, úgy hírlik a káosztörpék és démonok birodalmáig vonultak el, megpróbálva ott megvetni a lábukat. A nyári termés kifejezetten jónak számított, az éléskamrák dugig voltak, a sereg veszteségeit majdnem sikerült visszapótolni, mindenki bizakodott.*

sam_5082.JPG

9th age rendszer szerinti tesztmeccsem volt Gery Slanesh démonai és Grosh káosztörpéi ellen,
még a HTC előtt, hamarosan leírás és rendszerkritika jön!

Ekkor érkezett egy magányos, tépett ruhájú ember, egy teljesen kifulladt lovon a határkövekhez. Farthakis kifaggatta a lovast, aki Debreczenvárból érkezett. Egy karaván utolsó túlélője volt. A Debreczeni tanács megköszönve a segítséget az orkok ellen, féltve őrzött kincsüket, a Kabai Meteorkövet küldte el ajándékba a győzteseknek. A karavánt viszont megtámadták az élőholtak. Amikor már látszott, hogy az élőholtak legyűrik az embereket, a csapat vezére megmaradt könnyűlovasaira bízta vigyék el a környező vidékekre az esemény hírét a követ szállító szekeret pedig belevezette az út mellett tekergő folyóba. Nem tudta a többiekkel mi történt, ő csak azt látta, hatalmas robbanás rázta meg a vidéket, és a folyóból a szekér helyéről hatalmas ívben repülnek kisebb kődarabok a szélrózsa minden irányába.

Tovább a hajtás után:

sam_5254.JPG

Hoard'o Bitz-től vásárolt kövek, saját gyártású talpakon.

Farthakis a hírrel és a futárral rögvest el akart indulni Alkinosozoriaknazba, megvinni a hírt a kormányzónak. Szerencsére ekkor érkezett Ondoher a határra, Nirolo körmágussal és Galnozs seregzászlóssal, valamint némi erősítéssel, El’Diablo társaságában. A mágus negyedik napja rettenetes fejgörcstől szenvedett, valami bajt sejtett délen, és sikerült meggyőznie a vezért arról, hogy nézzenek szét a dél-keleti határon. Rögvest tanácsot ültek. Ondoher felmérte a helyzetet és a határon nélkülözhető minden egységgel azonnal Debreczenvár felé indult. Farthakist visszaküldte a fővárosba azzal a paranccsal, hogy amint tud, minden felszabadítható erővel induljon utána.

sam_5244.JPG

A teljes sereg

sam_5245.JPG

Elől Shield Wall regint, benne Blade of Slashing,
hátul Militia Mob troop

sam_5249.JPG

Elől Foot Guard horda benne Blessing of the Gods,
hátul Mounted Saergant regiment benne Dwarven Ale és maga a fővezér de utóbbi csak eye candy

sam_5250.JPG

Elől Bowmen troop,
hátul Beast of War rajta light ballista, becses nevén a jószág: El'Diabló

sam_5252.JPG

Galnozs seregzászlós és Nirolo körmágus
utóbbinál Inspiring Artifact és extra varázslatok: Heal (2) és a Firebal(6)-ot lecseréltem Lightning (3)-ra

A határon a nyugati hegyekben már megismert élőholtakkal találkoztak, egy elhagyatott határőrház mellett. Rövid csatározás után Ondoher nem kockáztatott, nem próbálta meg összezúzni őket, rendezetten elszakadt seregével a fertelmektől, majd erőltetett menetben közeledett Debreczen felé. Látótávolságon éppen belül az élőholtak szintén Debreczenvár felé tartottak. Látszott, ők sem akarnak harcba keveredni, nagyobb cél lebegett szemük előtt.

sam_5255.JPG

sam_5256.JPG

 

Niroló folyton motyogott, ahogy dél felé közeledtek. Ha hozzászóltak, mintha álomból ébredt volna, nem emlékezett mit motyog.

Azt ismételgette: „Kiszabadul… Ki fog szabadulni… Kiszabadult…” *

 

* kivonatok Tudós Fredrics – A hadtudomány kialakulásáról című művéből