24 órás festés a harmadik felvonás – A Beastmen of Chaos projekt

Lesz 24 órás festés megint, juppi! De mit fessen az emberfia, ha belefog? Fantasit, scifit, történelmit? Műanyag vagy gyanta? Öntött vagy 3d nyomtatott? Melyik gyártó? Megannyi kérdés, amit meg kell válaszolni, mielőtt egyáltalán a készülődés elkezdődne.

Én is gondolkoztam jó pár dolgon természetesen, mibe kellene belefogni. Költeni, ha lehet, nem nagyon akarok, viszi most más is a pénzt, illetve ugye Murder1K után vettem egy Lord Kroak-ot az sem volt olcsó. Szétnéztem hát mi az, ami van a ládafiában itthon. Bizony akadna tennivaló bőven!

Először is, ott a Thousand Sons Sereghez egy Infernal Master karakter, még dobozban, van továbbá sorjázásra előkészítve tíz Rubric Marine a Wargame Foundrytól, illetve van egy öt fős Scarab Occult Terminátor csapatom alapozva. Ez teljesen megfelelne a kihívásnak, de fessen 24 órán keresztül vékony arany trimeket kék alapra az, aki sünt akar szülni, én biztos nem!

festenivalo.jpg

A banda amit végül ki szeretnék festeni a kihívás alatt

Van még jelentős Gyűrűk Ura sereg maradékom, Rohan több mint egy tucat lovas, és nagyjából hatvan gyalogos válogatott fegyverekkel, vagy Mordor ork is akad, több mint negyven darab, nem számítva az Azog’s Hunters seregkezdeményt, amiből van egy gyalogos és egy warglovas doboz is, oda csak hős kellene, szóval lenne miből szemezni bőven ebből a rendszerből is.

Van még az Ankh társasjáték is, amire KickStarter kampányban ugrottam bele, egy csillió pénzért tavalyelőtt. Aki nem ismerné, ez két nagy dobozból álló társasjáték, az ókori Egyiptom isteneit és szolgáit irányíthatjuk a Nílus völgyénék birtoklásáért folytatott küzdelemben. Van benne annyi szépen megmunkálta kicsi és nagy figura, hogy simán elmenne három starternek is akár!

Illetve a Thousand Sons sereghez van még egy Tzaangor Shaman, van huszonhárom és fél Gor amiket kicsit megpimpeltem a maradék Tzaangor bitekkel, vagyis új kardot és pajzsot kaptak, illetve van még hat Tzaangor Skyfire is összerakva.

„Az agyalás közben, ahogy néztük a figurákat, Grosh kérdőn rám nézett, „Te, ez a sok Tzaangor, meg Gor nem ad ki már egy teljes Beastmen of Chaos sereget?” Végül kiderült, ha kifestem ezeket, a húszon felüli néhány kallódó maradék Gorból konvertálok BeastLordokat és Shamant, plusz csinálok egy Herdstone-t, - utóbbi kvázi egy fél napos örömmunka, - van is egy alap 2000 pontos Beastmen of Chaos seregem Age of Sigmar rendszerhez. Ha szerzek bele, mondjuk egy Chimera és egy Chaos Gargant szörnyet, már meg is van egy frankó, majdnem kompetitív sereg. Ez egyrészt mókás lenne, másrészt innentől lenne bemutatókra két saját egyéni seregem.

Kattintásra képgaléria nyílik

Így tehát a 24 órás kihívásra maradt a szörnyűséges bestiaemberek irtózatos serege, mely osztatlan hódolattal imádja Tzeentch-et. Ezt teljesen vállalhatónak tartom mind mennyiség, mind minőség szempontjából. A Tzaangorokat ismerem, mint a rossz pénzt, talán csak Jim jobban, mint én idehaza. Van már festve húsz Gyalogos, hat Íjász, és egy Sámán eddig a seregemben, a Gor egységekre pedig addig meglesz a metódusom, mert van ugye a négy Gor karakter még, akiket addig átkonvertálok és kifestek a tervezett színsémára. Akad még továbbá tíz Ungor is, akik szintén kapnak némi fegyver és pajzscserét, aztán rajtuk is indul a gyakorlás a kihíváshoz.

Ezt szeretném elkezdeni a következő héten, 16.-ával bezárólag, hogyha rendelni kell még valamilyen festéket, még bőven ideérjen a kihívás kezdetéig.