Logo Pic
venember83 2024. április 13.

Allegri: „Folytatjuk a pozitív sorozatunkat”

allegri_massimiliano_torino_elleni_meccs_utan_dazn.jpgA Juventus a Torino ellen egy ponttal volt kénytelen megelégedni egy gólhelyzetekben viszonylag szegény meccsen, amelynek a végén a házigazdák örülhettek volna, ha a feltehetően orrtörést szenvedő Wojciech Szczęsny nem véd nagyszerűen.

„Jó mérkőzésünk volt, voltak gólszerzési lehetőségeink, és a legjobb lehetőség talán a második félidőben adódott, amikor Kenan Yıldız egy lövéssel a gólszerzés mellett döntött, miközben Dušan Vlahović a kapufa mellett védő nélkül állt, s ha kap egy labdát, akkor szabadon szerezhetett volna gólt.” - kezdte az értékelést a DAZN számára Massimiliano Allegri.

„Összességében a csapat jól játszott egy jó Torino ellen. Ha van három vagy négy lehetőség az első félidőben, és a csapat egyiket sem használja ki, különösen egy Torino ellen, amelyik a negyedik legjobb mutatókkal rendelkezik védekezés tekintetében, nehéz helyzetbe kerül a csapat, mert nem egyszerű 10-12 helyzetig eljutni.

Nem kaptunk gólt, és ezzel folytatjuk a pozitív sorozatunkat.

Szerintem teljesíthettünk volna jobban, de Dušan Vlahovićnak, Federico Chiesának, majd később Moise Keannek jobban kellett volna támadnia a területet, hogy a védők mögé kerüljenek, és gondokat okozzanak.

Volt egy megmozdulás Filip Kostićtól, amikor megszerezte a labdát, és ezekben a helyzetekben inkább gólra kell törekedni, nem a passzra, mert a Torino emberfogásra megy.

Az utolsó percekben vállaltunk némi kockázatot, amikor Samuel Iling-Junior hagyta, hogy mellette magasabbra emelkedjenek, ezen kívül viszont nemigen vállaltunk hátul kockázatokat.

Dušan Vlahovićnak negatív estéje volt a mai, de ha megnézzük Kenan Yıldız helyzetét, passz után abban az esetben könnyebb lett volna gólt szereznie, mint amikor a kapufát találta el.

Adrien Rabiot és Weston McKennie kiváló hajtóművel rendelkezik, de sokat kellett játsszaniuk mások hiányában, és úgy érzem, jól fogják zárni ezt a szezont. Vannak még alternatíváink a középpályára, de nyugodtnak kell maradnunk, lépésről lépésre kell haladnunk, s meg kell valósítanunk a célkitűzésünket.

A folytatás? Ahogy mondtam tegnap, a tulajdonos szavai megerősítik a jó munkát, amit végeztünk az elmúlt három évben. Sokszor elmondtam, hogy még nem pipáltuk ki az idei célkitűzéseket. Ez fontos számunkra futball tekintetében, de pénzügyi szempontból is fontos a klub számára.

Az igazgatók azt kérték tőlünk, hogy gazdaságilag fenntartható projektet valósítsunk meg, segítsük a játékosok fejlődését a NextGen csapatból, és ezt tettük. Aztán a klub majd kiértékeli a piaci helyzeteket.”

Vissza a címlapra
Juventus FC blog
Minden, amit a Juventusról tudni lehet: friss hírek, pletykák, nyilatkozatok, összefoglalók, elemzések, átigazolások, történelem. Forza Juve!
Legjobban pörgő posztok
Napi érdekes - 517
JTom • 9 nap
A Lazio elleni mérkőzés
Apuleius • 7 nap
Di Marzio: Allegri távozása biztos, csak a részletek kérdésesek
venember83 • 8 nap
Szele Tamás: Néhány keresetlen szó Bayer Zsoltról
Szele Tamás • 7 nap
Agresti szerint a kupadöntő után várhatók konkrétumok Motta kapcsán
venember83 • 4 nap
Cikkek a címlapról
Az indokínai háború története 3. 
A francia háború vége 1952 januárjától ismét a Viet Minh-é volt a kezdeményezés. A Vörös-folyó deltájában újra súlyos harcok folytak, de ősztől már Laoszban is. Na San ostrománál Giap tábornok elszámította magát, és a megerősített védők komoly veszteségeket okoztak erőinek. Novemberben francia…
KÉPEK A RÉGI ALBUMOKBÓL: UNIÓS FŐPRÓBA
Magyarország 20 évvel ezelőtti Európai Uniós csatlakozását köszöntő események egyike légi díszelgés volt a Parlament előtti Duna szakasz felett 2004. május 1-én, a honvédség, a rendőrség, a Goldtimer Alapítvány és az akkor még létező nemzeti légitársaság, a Malév részvételével. A bemutatót egy…
>