A makettezés adóköteles vállalkozói tevékenység lesz

image_98.jpg

Sajnálattal értesítek minden hobbitársat arról, hogy a parlament a következő ülésnapján tárgyalja, majd valószínűleg el is fogadja azt a törvénytervezetet, amely szerint a makettezés minden vállfaja vállalkozási keretekhez kötött lesz, illetve a makettezőknek a hobbijuk irányvonalához mért szaktevékenységet is el kell látnia.

Ez utóbbit a mostanában egyre súlyosbodó szakmunkáshiány indokolta. A tervezetet mind kormánypárti, mind ellenzéki képviselők támogatják, elemzők szerint ez lehet a rendszerváltás óta az első esemény ami teljes egységet teremt a politikusok között.
A tervezet szerint a harckocsik és repülők modellezésével foglalkozó hobbisták a nehézgépiparba, a diorámakészítők a közterek felújításába, a figurafestők a ruhaiparban dolgoznak majd részidőben, míg a wargamerek a hadseregnek és rendvédelmi szerveknek segítenének be.

 

image_99.jpg

A makettezők blokkolókártyákat kapnának, melyekkel otthon minden makettezés megkezdésekor csekkolniuk kell egy erre szakosodott internetes portálon, majd 1 hónapon belül ezzel egyenértékű időt kell hasznos munkával eltölteniük. Ha nem szeretnének dolgozni, akkor a meg nem valósult munkaórákat adó formájában kell befizetniük a kincstárnak.

 

Amennyiben az akció sikeresnek bizonyul, információink szerint kiterjesztik a társasjátékkal játszókra is, nekik ez a random adó úgyis ismerős lehet a Monopoly-ból.

image_97.jpg

 

 

Szerettünk volna megszólaltatni néhány, a témában érintett hobbistát is, de ezen a hétvégén épp nincs sehol makettkiállítás, levelet írni meg lusták voltunk.