Ezer Ifjak az Orkok ellen R’voor-mythas homoktengerében

Száraz forró szél fújta a R’voor-mythas legkisebb kontinensének déli részén elterülő kősivatag homokját. A ki tudja milyen rég és milyen háborúban elpusztult nevesincs település romjai közt nem nőtt semmilyen növény. Valószínű évtizedek óta nem esett az eső a bolygónak ezen a részén. A város kihalt volt, a roncsvadászok és guberálók mindent elvittek, ami valamennyire is értéknek számított. A néhány tucat ház csonka torzója közt pár barikádnak azért nem nevezhető szemétkupac állt, amiknek felületét fényesre csiszolta a milliárdnyi szélben úszó homokszem.

elso.jpg

Suklar-an’tarma magiszter, az Ezer Ifjak Légió hatalmas tudászszomjú mágusa az ideúton végig meditált. Nem ígérkezett nehéznek aktiválni a négy obeliszket, ami a pár száz mérfölddel északra lévő ősi templom külső védelmét látta el. Az obeliszkek valahogy gátolták a környékre teleportálást, márpedig a szentély védelmének kiiktatásához a Scarab Okkult Kultusz terminátoraira is szüksége volt a légiónak. Ahriman nem szívesen mondott volna le az elit harcosok taktikai mozgékonyságáról a behatoláskor. Nagyjából 10 standard perccel a tervezett érkezés előtt tanonca idegesen ébresztette fel a meditációból.

- Magiszter, pszichikus jelenlétet érzékelünk az obeliszkek környékén. A radar pedig mozgást észlel a település nyugati végén. A rendezetlen mozgás alapján vagy egy rosszul szervezett milícia, vagy orkok lehetnek.

furgoncsata.jpg

Suklar-an’tarma normál esetben megfeddte volna tanoncát a meditáció megszakítása miatt, de tudta azt is, ha most megfeddi, soha többet nem meri őt értesíteni, ha hasonló helyzet adódik, akkor sem, ha akkor már tényleg indokolt lenne a közbelépése. Mélyen merített a warp áldott erejéből, kiterjesztette érzékeit, megidézte távolbalátó képességeit, és már ő is érzékelte a pszichikus jelenlétet. Nem káosz erő, azt megismerné. Nincs benne rendezett minta, tehát nem elda és nem fegyelmezett a használó, tehát nem birodalmi. Tyranida nem lehet, azt a rezgést megismerné bármikor, bár ez a mostani valamennyire azért hasonlított rá. Szilaj, vad, csapongó hullámokat észlelt és tomboló őrjöngést. Tanonca jól következtetett, valami képzetlen helyi vad milícia, vagy orkok. Igazából a botjába mert volna fogadni, hogy ork varázslóval van dolga. És egy ork varázsló soha nem magányos. mindig van körülötte egy horda. Úgy vonzza őket, mint szirup a darazsakat. Jó pár gyalogos, és egy csorda őrült, összevissza nyáladzó és üvöltő mindenféle a fizikiai törvényeknek is ellentmondó tákolmányon eszeveszettül hadonászó zöldbőrű fanatikus.

- Megkezdjük a leszállást. Amennyire csak közel lehet menni az obeliszkekhez, annyira közel akarok leszállni! - adott kurta utasítást a hajó kapitányának.

szarnyasdog.jpg

Ahogy kiszálltak a hajóból, a város másik vége felől folyamatosan érkeztek az orkok. Suklar-an’tarma nem hitt a szemének, mert ilyet még nem látott. Igazából el sem tudta képzelni eddig, hogy ilyen lehetséges. Az orkok valahogy megzabolázott tyranidákat használtak hátasnak. Látta a szemével, érzékelte mentális erejével, de elméje először nem hitte el. Az orkok valamilyen technológia és varázslat segítségével uralmuk alá hajtottak néhány tyranida bestiát. Egy hatalmas, Pokolsárkány méretű, óriási szárnyú dögön három ork kapaszkodott. Egy a hátán ülve irányította, kettő pedig hatalmas, ormótlan flintával a kezében volt feldrótozva a szárnyakra. Egy másik bestia köré furgont építettek, és egy falka orkot ültettek a hátára. A sereg másik fele pedig valamilyen Tau technológiát lopott és alakított át magának. Két siklóernyős eszelős barom fenyegette a sereg szárnyait, míg középen három, homokfutóra emlékeztető roncshalmaz gördült be egy feltűnően sok mechanikus és elektromos kiegészítővel teleaggatott vezérféleség és egy varázsló mellett. Előttük egy húsz fős csorda lóbálta csorba baltáités koszos pisztolyait.

- Magiszter, ez mi, és hogyan lehetséges ez egyáltal….

- Csendet. A baltás Tzaangorok és a Rubrikjaid velem jönnek a jobb oldalon. Az Ijasz Tzaangorok balszélre, a középső obeliszkre pedig állítsd a lummisi kultistákat. A gépek támogassák Beltezaaaz démonurat a bal oldai objektíva megszerzésében. Készüljön mindenki! Aktiválnunk kell az obeliszkeket, vagy Ahriman elevenen éget meg mindannyiunkat a pokol zöld lángjaiban!

A harcot a Rubrik csapat kezdte. Lángszóróikkal, majd rohamukkal elsöpörték a húsz fős csordát. A baltás Tzaangorok sajnos nem tudtak rárontani az átalakított Tau siklóra.

Bal oldalon a démongép sikeresen megrohamozta a tyranida furgont, de nem tudta megsemmisíteni. Az orkok ádáz viszonttámadása során elkezdtek fogyni a Rubrikok, a motorosok megtizedelték őket. A furgonből kiszálló nehézfegyvereseket a varázsló a harctér másik végébe teleportálta, közvetlen a kultisták mellé. A furgon legázolta az immáron ezer sebből vérző démongépet majd megindult a lépegető felé. Az íjász tzaangorokat a másik Tau sikló ritkította folyamatosan, de a legnagyobb pusztítást a csata ezen szakaszában a hatalmas repülő tyranida bestia okozta. Berepült az íjász Tzaangorok, A Lépegető és a Démonúr közé, majd vérfagyasztó sikoly kíséretében felrobbant. Suklar-an’tarma tisztán érzékelte az ork varázsló által kiadott nyers, de hatékony parancsot, ami a bestiát mélyrepülésre és a testén elhelyezett detonátorok aktiválására késztette. Az íjász Tzaangorok majdnem megsemmisültek és a többiek is jelentős sebesülést szenvedtek el. A rubrik csapat csapdába esett  a homokfutós orkok mellett, így nem érték el az obeliszket, és lemészárolták őket, de ezzel időt adtak Beltezaaaz nagyúrnak.

rubrikbajban.jpg

Beltezaaaz is érzékelte ugyanis a pszichikus erő forrását, így a bal oldali obeliszk aktiválása után megindult az ork varzsló felé. Ugyan megpróbálta egyúttal a mechanikus dolgokkal teleaggatott ork vezért is megölni, végül csak a varázslót sikerült. A déli objektívát ekkorra már aktiválták a kultisták, akiket a nehézfegyveres orkok tüze semmisített meg kicsivel ezután. A megmaradt Aviark, az Íjász Tzaangor csapat vezére és egyetlen megmaradt tagja elindult, hogy feltartsa őket ideig-óráig. A gyalogos Tzaangorok és a Magiszter ekkor már egy ideje a velük szemben álló, őket idegesítő légyként körbedongó Tau siklót kergette, amit végül sikerült is likvidálniuk, ezzel együtt aktiválni a jobb oldali obeliszket.

tzaangor_tarsashaz.jpg

Beltezaaaz vérfagyasztó kacajjal aktiválta ezután a negyedik obeliszket. Tudta, hogy fizikai testét szét fogják robbantani a homokfutókat irányító orkok nehézágyúi. Azt is tudta, hogy az összes Tzaangor és talán a lépegető is odavész. Ugyanakkor azt is tudta, hogy a templom immár nyitva áll majd, és ő képes lesz oda belépni, ha Ahriman megidézi. Márpedig a vén varázsló nem engedheti meg magának, hogy nélküle vágjon bele a felfedezésbe, hiszen csak ő ismerte a templom alaprajzát. És tudta, hogy hacsak valami csoda folytán nem tér vissza időben a hajójuk, amivel érkeztek, Suklar-an’tarma, ez az idegesítő, parancsolgató kis mitugrász, akinek a vezérrel kötött paktum értelmében engedelmeskednie kell is meghal. Ekkor a lépegető egy utolsó lövéssel leszedte a második tau siklót, majd ő maga is összeomlott és felrobbant az ork furgon acélkaszája előtt. A nehézfegyveres orkok ugyan lelőtték a Tzaangorokat, de végül Suklar-an’tarma sebesülten bár, de sikeresen felteleportált a légi ellenfél nélkül maradt, így visszatérő szállítóhajóra az utolsó erejéből. A csatát elvesztették, minden a küldetésre vele tartó szolgája odaveszett, mégis sikert arattak. Az obeliszkek közti kapcsot megtörték, pszihikus energiájukat nullázták, így immár semmi nem gátolta a szentélybe történő belépésüket. És ott újabb titkokat fog megtudni.

gozhenger.jpg

Nem aggódott a veszteség miatt. Van elég Tzaangor, Kultista és Rubrik az anyahajón a templom meghódításához. A démongépekért ugyan tényleg nagy kár, de azok pótolhatók. Az a fennhéjázó Beltezaaaz pedig úgyis visszatér hamarosan, nélküle nem tudják bevenni a szentélyt. Ahrimannak ugyan fel kell majd áldoznia jó néhány foglyot a rituáléhoz, amivel újra megidézi, de abból is van elég tartalékjuk.

majdnemvege.jpg

Mentora szavai csengtek fülébe: A veszteség nem számít, ha a nyert érték sokkal nagyobb nála!

 

Köszönöm Karesz barátomnak a remek meccset. Hihetetlenül jól néznek ki a  orkjai, alig várom hogy elkészüljön a festéssel. Tau és Tyranida harcosait ismerve ennek is félelmetesen jó lesz a színsémája és talpalása.

Végül ugyan teljesen táblázott az 5. kör végén, de a z elején az objektívafoglalással szerzett előnyöm kitartott és 55-46-ra hoztam a meccset. Jó volt találkozni a többiekkel is ismét a klubban. A másik asztalon Halálőrség és Ultramarine csata volt, ott is nagyjából azonos pontarányú káosz győzelemmel.

ultra_dg.jpg