Júliusi készülődés

A korábbi projekteket és hasonlókat sajnos felülírta a lagzim, így május végétől egészen idáig nem foglalkoztam a hobbival. A lakodalom lement szépen, rendben és immáron házasemberként kezdtem újra a hobbiba. A májusi játékokról majd pótlom a cikkeket hamarosan.

Zirrian hobbitárs hívta fel a figyelmem a Frostgrave nevű új Osprey játékra. Bár a Lion Ramparttal csúfos kudarcba futottunk, - nem nagyon tetszett a játék egyikünknek sem, - bizakodva vártuk ezt a projektet.

ultimate-frostgrave.jpg

Az alapszituáció szerint volt hajdan egy ősi nagyváros, ahol hatalmas erejű varázslók éltek értékes kincsekkel. Aztán ahogy az lenni szokott faluhelyen, az egyik varázslat nem pont úgy sikerült, ahogy szerették volna, és kb. két évszázadra hó és jég temette maga alá a város romjait. Most hogy a város újra megnyílt, az ismert világ minden szegletéből mágusok vezette felfedezők indultak az ősi kincsek felkutatására.

soldiers.png

És a kerettörténet ennyi. Felnőttként kezel minket a rendszer, helyet ad, hogy a megadott 10 (tíz!) mágiaiskola közül válasszunk a mágusunknak, azon belül pedig olyan szintű variálás adott a varázslatok között, hogy szinte biztos nem találkozik két tökegyforma karakter a táblán. Nincs meghatározva ki honnan jön, milyen viselkedésmintát kövessen. 15 féle kísérő közül választhatunk, és bónusznak még ott van egy tanonc is a mágus mellé, így a csapatok is nagy variálhatóságot tesznek lehetővé. A gyártó hivatalos figurái nagyon szépek –mind a mágusok, mind a kísérők, ahogy a két fenti képen is látszik – ugyanakkor nem tiltott a más gyártó figuráival való játék sem. Olyannyira nem, hogy bár a hivatalos figurák mind emberek, a játék Facebook oldalán hónapok óta osztják meg az emberek saját egyéni csapataikat amikben törpök, tündék sőt orkok is vannak.

warband.jpg

Jómagam is utóbbiak csoportjához csatlakoztam. Mivel számos GW figurám van, így gyűrűk ura Vasudvard seregemmel oldottam meg a toborzást. Két sámán adja csapat magját, a hivatalos figura mint boszorkány kasztú mágus, általam konvertált társa pedig tanoncként indul a romok közé.uruks.jpg

Egy páncélos harcos és egy számszeríjász erősíti még az uruk-hai vonalat, míg két zsivány egy íjász és egy kétkezes baltás orc kergeti még a kincseket a romok között.

orcs.jpg
Zirriantól kaptam még egy „oldhammer” wargot a csapathoz harci kutya státuszban. Festés és talpalás után vártam a tesztjátékot. (Folyt. köv.)