Ezer Ifjak kódexbúcsúztató meccs

 

Mivel jövő héten megjelenik az új kódexem, úgy döntöttünk Grosh szomszédúrral, hogy méltó búcsú lenne, ha játszanánk egyet a megkezdett, de sajnos nem megfelelően lefolytatott kampányunkból.

1250 pontban egyeztünk ki. Nem túl sok, nem túl kevés, sok figura és egység fér ugyan bele, de nem lesz 4 órás a meccs. Hoztam tehát azokat az egységeket, akikkel eddig a legtöbb örömöm volt a játékban vagy nagyon élveztem a kifestését. Egyáltalán nem a tápolás, vagy kompetitív seregösszeállítás volt a célunk, csak szerettünk volna egy jót játszani a mindkettőnknek mozgalmasnak ígérkező hosszú hétvége előtt.


A sereg végül hozta azt, amiért olyannyira szeretem és azt is, amiért gyűlöltem a régi kódexet, de ne szaladjunk ennyire előre, vegyük szépen sorjában.

A L’lapsó déli fagyos felföldjének utolsó bázisát egy szárnyas Démonherceg és egy Magasztos Varázsló vezette kontingens próbálta megvédeni a bolygón mindjobban szétterjedő pestishadak támadásától. A sereg magját 5 rubrik, 10 kultista és 20 tzaangor adta, 5 terminátor kíséretében. A mozgékonyságot 3 megvilágosodott tzaangor és sámán vezérük, a nehézfegyvereket pedig egy maulerfiend és egy hellbrute adták. A kontingens része volt még egy elbukott varázsló, aki nyomorúságos káoszivadékként tengette életét.

93631850-cb7b-4a80-93b9-d53a06ebd33d.jpegVihar előtti csend

A rothadó Halálgárda hadakat maga Tifusz nagyúr vezette egy terminátor varázslóval. 3 csapat poxvalker zombi kísérte, és 2 csapat terminátor, valamint 10 Pestismarine.

A felállásra átellenes negyedeket, az twistre morálmentességet, a küldetésekre objektíva szerzést húzott nekünk kedvenc kibicünk, Chava. A küldetés lényege: középen 2 pontos objektíva, mindkét játékos felállási zónájában az objektíva sajátnak 1, ellenségnek 3 pont foglaláskor. Agresszivitást igényló küldetés.

da5e67ea-0075-4f86-aa8f-e7e93e45b85d.jpeg

Első rohamfázis vége

A terminátorok, a varázsló és a gyalog tzaangorok a teleport kamrákban kezdtek, ahogy a másik oldalon a kaszás terminátorok, a terminátor varázsló és a marineok is.

c941504c-a6de-412e-9062-bfd4e1d035d7.jpeg

Első köröm rohamfázisa

Grosh megnyerte a kezdést, és ezzel nagyjából el is dőlt a meccs, mert tapasztalatból hallottam, hogy a poxvalkereket nem lehet leszedni róla. Bár megpróbáltam leverni őket, okos taktikázással és behúzással elvette a lángszórós rubrik osztag lövés fázisát, és nekem a sebzések és varázslatok rosszul jöttek ki, így nem tudtam sem tifuszt megölni, sem a poxvalkereket leszedni, olyannyira, hogy a maulerfiend 5 elrontott mentővel döglend meg vala szégyenszemre. 3:1 oda.

a9edf7c8-c499-4ca7-9038-b9abd0c5431b.jpeg

Tzangorok a zombik és terminátor uraik ellen

A második körben feljöttek a teleport csapatok, a körültekintő zónázásnak köszönhetően mindketten megizzadtunk, hogy jó helyet találjunk. A bekövetkező lövés fázis során a kultistáim elpárologtak az össztűzben, ahogy a rubrikok is megfogyatkoztak. Varázslataim és rohamjaim közül megint felemás eredmény született, sem a kritikus smite, sem a terminátor roham nem sikerült. 6:2

19c3191f-f107-4261-be9d-89721d5ed7ac.jpeg

A csörte folytatódik

A harmadik körben a tzaangorok is jelentősen megfogyatkoztak, feljött a harmadik poxvalker csapat is, de meglepetésre a kaszás terminátorokat sikerült megölnöm, visszaszerezve az objektívámat,, bár a sámánom lepattant Tifuszról aki visszakézből felaprította a vakmerő bestiát . Így viszont végül nem maradtam pont nélkül most sem, Grosh ugyanakkor aratott azt megelőzően az ő körében. 12:3

34f566a6-e778-434a-91c2-ec8743894bd7.jpeg

A megmaradt csordavezér bosszúra készülve

A negyedik körben az egy szem megmarad tzaangor vezérem próbálta megbosszulni csordáját, de már a győzelem lehetősége ekkorra elúszott. Grosh a vezér, 2 terminátor, és a Felemelkedett Tzaangorok kivételével megölt mindent, és ugyan utóbbiak még visszaszerezték az objektívát ez már csak szépségtapasz volt. 18:4

f32a4a80-5b88-4b6f-9af4-e29cbac6e4c9.jpeg

A Halálgárda sereg vezéreit és elit harcosait elvesztve ugyan,
de győzedelmesen uralta a csatateret a végén

Az utolsó körben még jól lelőtte ezeket is, így táblázott ugyan, de legalább egy plazmája berobbant a marine osztagnál! 24:4

Szépen kijött a két kódex közti különbség a meccs során, a régi stratagemek és statok közti eltérés elég szembetűnő volt, amit a rossz mentőim és sebés dobásaim csak fokoztak. A varázslatok dinamikája, az egész balance és egységstat, úgy ahogy van, megújításért kiált. A szabályaink nagy része még az előző kiadásra lett optimalizálva, úgy hogy az akkori erősségeink egy jó része már nem is él, de más lényeges buffot nem kaptunk.

87cf57b6-7131-4c7c-999a-6237e95ede81.jpeg

A kedvenc és egyben legutáltabb harcom a meccsen Tifusz és a terminátoraim közt zajlott,
4 smite-ból csak 1 sikerült ellene

Nyugodt szívvel, majdhogynem örömmel hagyom magam mögött ezt a kódexet és kiegészítőit, remélve: ettől már csak jobb jöhet.

A legjobbat pedig még nem is mondtam: a héten beszereztem Magnust is, készülve az őszre tervezett Lord of War témájú festő 24 órás kihívásra, és az új seregkönyvre. A színsémája már megvan fejben, remélem sikerül a szárnyait tényleg úgy kifesteni, ahogy azt elképzeltem.

Addigis: #AvengePrsopero!