Murder1K Age of Sigmar verseny - 1. rész, Készülődés

Nyáron nagyon jól éreztük magunkat a srácokkal a Murder@PSMK versenyen, így a következő hasonló esemény meghirdetésekor nem volt kérdéses, hogy szeretnénk-e menni. Részemről a nyár nagyon mozgalmasan telt, hobbi szinte nem is fért bele, mindössze némi kibickedés klubmeccseken, és pár figura összeragasztása volt, ami szeptember közepéig belefért a szoros időrendbe.

Onnantól viszont a hobbin kívüli életem belassult kicsit, így most sokkal több energiát tudok szeretett figuráimra áldozni. Első körben szerettem volna eljutni az október első hétvégéjén megrendezésre kerülő Pergőtűz 2 Warhammer 40K versenyre, de mivel mentális felkészülésbe nem tudtam belerakni minimális odafigyelést sem, így ezt nagy bánatomra ki kellett hagynom. A sereg meglett volna, de a tábornok nem, anélkül pedig csak raboltam volna az esetleges ellenfelek idejét. Az október utolsó hétvégéjére eső Murder1K versennyel azonban más a helyzet.

full_seraphon_army.jpg

Paraxutl teljes ereje

A sereg készen van, a tábornok pedig felkészül addig. A Seraphon csapatot viszem majd természetesen, magját itt is a 24 órás kihíváson festett egységek adják. Ezúttal úgy állnak fel, hogy egy nagysárkány, egy kissárkány, két gyalog és két lovas osztag, egyik buzogány, másik lándzsával felszerelve. A versenyig hátralévő időt azzal töltöttem, hogy a még hátralévő néhány figurát, - közte a lándzsás gyalogos osztagot - kifessem. Készítettem továbbá néhány aktivitás jelzőt is, illetve néhány maradék bitet esetleges ellenfeleim számára. Aki megtisztel azzal, hogy festett sereget tesz fel az asztalra, valamint elér akár csak minimális sikert ellenem, választhat ezek közül, és tetszőleges figurája talpát díszítheti a szerzett ereklyével!

terrarium_terrain.jpg

A terrárium dekor terepek

A szeptember és október lázas festéssel és készüléssel telt. Jelen sorok írásakor büszkén mondhatom, hogy a több mint 3500 pontos Seraphon seregem minden figurája festett és egységesen talpalt! A hozzájuk illő asztal és tereptárgyak készítésének befejező szakasza is elkezdődött! Sivatagi game mat már van, némi stílusban hozzájuk illő rom, és fák, valamint egy oázis már kész, illetve alternatív terepeket is beszereztem. Mi az az alternatív terep? Nos, kisállatkereskedések forgalmaznak akvárium és terrárium belső dekorálásra kerámia és műanyag tárgyakat. 4 ilyet rendeltem, egy béka alakú itatót, egy óriási tojás szettet, egy hatalmas vadállatkoponyát, illetve egy maya stílusú oltárt. Mindössze egy 3d nyomtatott templom és két kisebb épület, illetve 1 domb várja a befejezést, bízom benne ez év végére ezzel is megleszek.

desert_board.jpg

Az asztal játékra készen, de még hiányzik ez+az, például egy új háttérkép!

Mint látszik a képeken, most már van miből válogatnom a meccsekre, bővel van variáció egy 2000 pontos csatához. Ugyanakkor természetesen vannak még fejlesztési tervek. Pontos dátumot és részleteket a Stegageddon szón kívül nem akarok mondani, de annyit megsúgok a projekt fedőneve: STAMPEDE!