Nyolcadik Alkinosozoriaknazi haditanács - CsontGrad utóhatásai 1. rész.

 Mostanában kicsit elfoglalt voltam. Volt két esküvő, egy legénybúcsú, egy pincebál, ráadásnak sógoréknál és anyukáméknál is 1-1 hétvége, szóval sok-sok minden élmény és kacagás. A seregekkel haladtam is, meg nem is, játékra is volt idő, meg nem is, de 3 KoW meccs csak összejött, meg Grosh hobbitárs megmutatta a Malifaux-ot is. Lentebb próbálom utolérni magam a történésekkel, legalább Kow terén. A Malifaux  tesztmeccs külön posztot érdemel, úgy érzem.

  1. fejezet -Káosztörpék támadása

A csongrádi csatában a Forces of Nature sereg bevált, kifejezetten tetszett, így azt gondoltam megy ez nekem, megnézek még egy sereglistát. 1500 pontnyi Basileához volt is elég figurám, gondoltam kipróbálom őket. Grosh szomszédúr ezúttal a káosztörpe (Abyssal Dwarf) seregét hozta.

04_grosh.jpg

Hozott valami böhöm ágyút, ami ha talál, nem sebez, hanem öl. (Annyit sebez, hogy bárki belehal.) Hozott 2 lángszóróst, valami tűznek-kinéző-de-nem-tűzelementálokat, gólemet, vezért, zászlóst meg egy horda elit törpét. Sokan voltak és veszedelmesnek néztek ki, és ezúttal tényleg minden festve. SŐT! Szépen festve!

02_dwarfs.jpg

Az én seregem 2 lovas lovag regimentből, 3 gyalogos lovag regimentből, egy large cav hősből és regiment számszeríjászból valamint 2 zászlósból állt fel ellene. A sereget teljes egészében a lila Minas Tirith csapataim tették ki.

03_basilea.jpg

A csatában Dani kipróbált serege ellen csúnyán elvéreztem. Rossz artifactokat választottam, nem tudtam kihasználni a csapat mozgékonyságát, a terep miatt és az ágyúja piszok jól talált. 5+ a találata, és a két meccs 13 köre alatt 7x talált. Ez jelentette a különbséget., no meg a rosszul dobott rohamsebzések. A saját egységek nem muzsikáltak rosszul, de jól sem. Nem tetszett meg úgy a sereg, mint a FoN.

01_deploy.jpg

A csaták távirati stílusban: Lovagok rohannak előre. Törpe Ágyú lő. Talál. Öl. Gyalogharc. Törpe Ágyú lő. Talál. Öl. Megint. Leesik az embervezér. Törpe Ágyú lő. Talál. Öl. Megint.  Elemental lángja kialszik. Törpe Ágyú lő. Talál. Öl. Megint. Gyalogos emberek meghalnak. Számszeríj nem talál. Törpe Ágyú lő. Talál. Öl. Megint.

05_kozelharc1.jpg

06_kozelharc2.jpg

A meccs azért jó volt, okoztam én is számos sebet és vettem is le egységét, de a vereségem elkerülhetetlen volt. A hangulat persze jó volt, elnevetgéltünk éjfélig, két jó sör is becsúszott, ráadásul fejenként. A Basileának ekkor úgy gondoltam adok még egy esélyt, pár hétre rá tesómmal volt tervbe véve egy játék. Most pedig a lore:

A Déli ostrom után Ondoher és csapata még kis időre délen maradt. Segítettek gyorsan rendbehozni a falat, gondoskodtak a sebesültekről, újraszervezték a megmarad haderőt. Galnosz bár nagyon kérlelte, nem tudta meggyőzni Ond’rát hogy tartson velük északra. A kóbormágus maradt délen, ahol gyakorlatilag alig maradt mágus, így ahogy fogalmazott szerteszét keresheti magát a rontáslevételekkel abuta parasztok közt, no meg Sebitar nagyúrtól is remek zsoldot kapott. Nem zárta ki a lehetőségét az északra látogatásnak, de nem mostanra tervezte.*

07_kozelharc3.jpg

08_kozelharc4.jpg

A sereg mozdulni képes része 10 nappal a csata után elindult haza, gyalogosan a káosztörpék és ogrék nyomában. A törpék maradtak még, veleszületett szaktudásuk jól jött a sziklavár testén ütött sebek begyógyításához. Quetzl és a háromszarvúak túlélték a csatát, valamint az emberek körülbelül harmada. A gyalogos lovagoknál kifejezetten jelentős számú áldozatot szedett a közelharc, de a kisegítő gyalogság és a számszeríjászok megúszták elfogadható veszteséggel. A nehézlovasság viszont odaveszett nagyrészt, páran maradtak csak meg, mutatóba. Ők viszont igazi kemény legények voltak, az újjáalakításnál lehetett rájuk számítani majd. Az ogre és káosztörpe sereg jó ideig bár nem együtt, de egy irányba tartott, majd a határkövek előtt 2 napi járásra az ogrék elfordultak élesen nyugat felé. A démonfajzatok tovább tartottak északnak, láthatóan Alkinosozoriaknaz felé vonultak. Ondoher csak remélte, hogy Fréolr fel tudta őket tartóztatni a határon. Ekkor már 3 hete gyalogoltak. Quetzl hátán – aki eddigre egészen helyrejött – felderítő útra indult, egyik gyalogos kapitányát téve meg addig a seregvezérnek, ha bármi gond adódna. Keletre indult, a határkövek mentén a pontot kereste ahol a törpék beléptek Osogolt földjére, és mire visszaért csapataihoz, meglepetésére egy nagy csata maradványát látta, ahol nem voltak ogre, ember, ork, vagy élőholt tetemek a földön, csakis emberek. Azonnal jelentést követelt vezéreitől.*

* kivonatok Tudós Fredrics – A hadtudomány kialakulásáról című művéből

Folyt.Köv!