Murder@PSMK

vagy sok Seraphon menni Pestiába

Még február vagy március körül, mindenki kedvenc Murderfµck szervezője Herce Zoli bejelentette, hogy a június 18.-iPSMK kupával egybekötve tervezi a következő Age of Sigmar haddelhaddot. Mivel, mint láttátok nálunk is beindult az AoS, így elindult a szervezkedés a borsodi végeken is. Végül hárman szántuk rá magunkat az 1500 pontos versenyre való felkészülésre, a többiek sereg még nincs kész és egyéb magánéleti elfoglaltságokra hivatkozva visszamondták, de sok sikert kívántak a továbbiakhoz nekünk.

Én nyilván a Seraphon csapattal, Dávid a Sylvaneth seregének „faembereivel”, Grosh pedig a teljesen frissen felállított Nurgle apó Maggotkin harcosaival szándékozott p00nolni a pesti népeket. Ez végül csak Groshnak jött össze, de neki annyira, hogy papírt is kapott róla, de ne szaladjunk ennyire előre.

034afa4a-caae-49bb-ac8a-90efab99cff1.jpeg

sok Seraphon menni Pestiába

Zoli viszonylag korán megküldte tesztelésre a küldetéseket, amikre 2 béta tesztet is toltunk, majd még 3 normál tesztet, így viszonylag komolyan véve a felkészülést. Az kiderült mindegyiken, hogy az én seregem abszolút nem kompetitív, szinte semmi esélye a mortal woundot két kézzel szóró, avagy jó védő dobásos seregek ellen. Dávid serege képes kellemetlenségeket okozni, játéktudása is alkalmassá teszi a jó eredményre. Szomszéd meg, mit mondjak? „Grosh Nurgle sereggel nem játszani szokott, hanem nyerni!”, by Farkas. Ennyi. Ezt most Cserdi Imi aka JIM is megtanulta végre. :D

kd_sylvaneth.jpg

Dávid Slyvaneth faemberei

A három küldetés nagyon eltért egymástól, teljesen más játékstílust igényelt, az objektívák száma is eltért, emiatt a potenciálisan szerezhető VP-k száma is változó volt kicsit meccsenként, de nem annyira hogy zavaró legyen.

A PSMK kupát és a Historikumot Zirrian is meg akarta nézni, a makettes workshopok pedig István barátom is érdekelték, így végül 5-en vágtunk bele a nagy útba. Apró logisztikai szervezés után végül ismét a Nagy Bölcs Harlekin házában ettünk reggel egy kis „lucernás bucit” illetve feltankoltunk kávéval, majd „Miskolc menni PSMK-ra!” felkiáltással bepréseltük magunk a Cruzeba. Eseménytelen út után szerencsésen felértünk időben, sőt, sikerült árnyékba parkolni rádásul ingyen, aztán ment mindenki arra a részre, ami őt érdekelte.

c7a77555-a89a-4aad-98d9-1494f02db90d.jpeg

The MiskolcianZ - Murder@PSMK 
Első rockalbumunk hamarosan megjelenik! :D

Gyönyörűen festett, igényesen összeválogatott terepekkel felszerelt asztalok sora fogadott minket az oldalhelyiségben, ahol már előre összeállított asztalbeosztással vártak minket. Mivel Dáviddal ugyanonnan érkeztünk, egyazon kocsival és ellene játszottam eddig a legtöbb AoS meccsem, NYILVÁN vele sorsoltak össze. Hallottam, ahogy Murphy a távolban a térdét csapkodva felnevetett. A random generátor az ilyen, erről Sebitar is mesélhetne, ő egyszer azzal a 3 emberrel játszott sorban, akikkel egy kocsiban ment versenyre. Ennyire rosszul én azért nem jártam, így maradok szépen csendben, plusz Dávid ellen kezdeni azért is volt jó, mert emlékeztetett 2 dologra a sereggel kapcsolatban, ami nekem elsőre nem jutott eszembe.

Ezen a meccsen bejött a gyakorló összecsapásokon is tapasztalt különbség a két sereg és játékos közt. Remek hangulatú, igazából-mi-mást-csinálhattam-volna taktikájú meccsen végül szereztem 15 pontot, amivel nagyon elégedett voltam. Az, hogy Dávidnak „csak” 27 pontja lett, szintén büszkévé tett, nem érte el a 30-at!

ba211a59-401e-444e-a048-51ee18e59f13.jpeg

Tüzelőt gyűjtő gyíkemberek

A meccs utáni szünetben felszaladtam a PSMK versenymunkákra egy pillantást vetni. Mivel kb. 15 perc volt csak a következő fordulóig tényleg csak egy gyors mustra fért bele, de nagyon sajnáltam volna, ha kimarad ez, fantasztikus pályamunkák voltak.

aa39f0b1-02a7-4a74-a182-fc37417a6689.jpeg

Félelmetes mennyiségű és hihetetlenül aprólékos makett egy helyen

A második meccsen egy általam eléggé ismert sereg eléggé ismeretlen összeállítása ellen játszottam, egy viszonylag új, de sajnos nem n00b játékossal. Később kiderült miért érti ennyire az egészet, de még nem lőném le a poént itt. Hegedűs Gergely Stormcast seregének festése még nem volt kész, talpalva sem volt, így nyilván kapott némi oltást a témában, ahogy tippeket is. A felpakolás után kiderült, itt sok babér nekem nem terem, csak ha eltaktikázza magát, esetleg hagy üres szöget a támadásra a bestiákkal az íjászokra.

Sajnos minden átjárót sikerült elállnia, minden szöget lezárt, remekül pozícionált, és a kritikus dobásai is jól jöttek. A szokásos Stormcast egy egység visszajön is nagyon fájt, így a ballistára sem értem oda. A teleport hiánya nagyon fájt ezen a meccsen. Ezen a terepen az első küldetéssel sanszosan szorosabbat játszottunk volna, de így a számszeríjak kereszttüzében sorra elhullottak a csapataim. Mindössze 8 pont sikerült összekaparni, míg ellenfelem 30-at jegyezhetett fel. Csúfos kudarc egy tényleg remek hangulatú meccsen.

b751c0a5-36e6-4f5f-9e84-160bfd17c916.jpeg

Még a Kroxygor őrség is fennakadt a pajzsos Viharszülötteken

Rövid ebédszünet következett, ahol a Zirrian által rendelt pizza belapátolása mellett sikerült kiszaladni és pár Vallejo festéket és turfot venni a börzén. Zirrian és Pityu eddigre már bőven bevásárolt és túl voltak több bemutatón és workshopon, valamint a szintén velünk egy teremben lévő Historicum nevű történelmi wargame bemutatót is megtekintették. Sajnos én velük nem tudtam most időt tölteni, csak pacsizni sikerült, pedig jó lett volna Janival, Marcelóval, Gáborral és Péterrel is többet időzni, de sajnos egy ennyire telített rendezényen nem mindenre juthat elég idő. Abban maradtunk, az őszi Historicumra igyekszem eljutni, ha megoldható.

A harmadik meccsemen egy már két győzelemmel álló ellenfelet kaptam. A második fordulóban Dávidot verte meg 23-9 arányban, szóval sok jót nem reméltem. Hegedűs Levente Soulblight Gravelords serege teljesen festett és talpalt volt. A vámpíros témához teljesen illő koszosbordó szín dominálta a figurákat, ami a havas talpon még hangsúlyosabban kihozta a szín komorságát. Komoly meccsnek néztem elébe. Mint az előző csörtén kiderült a Hegedűs srácok testvérek, és bár már teljesen pesti népek ők is, de miskolci kötődésüket. Családjuk innen származik, és gyerekkoruk nyaralásai is Miskolcon teltek. Fain. Elmegyek Pestre játszani és kapok három borsodit ellenfélnek. Sebitar, tudom mit érezhettél! :D

A felpakolás után még kissé bizakodtam, de végül nem sikerült nyernem itt sem. A szintén sokat mozgó seregével sikerült megdobni a hosszú rohamokat is az első körben 1 kivételével. Az volt a legkevésbé fontos. Beragadtunk birkózós közelharca, ami az ő seregének kedvezett. Kicsit szívósabbak a srácai, ráadásul gyógyulnak is – vérszívó vámpírlordok – így végül egy komoly tülekedés után a bal oldalam bedarálta, aztán a mozgékonyságát kihasználva megszerezte az objektívákat. Mindössze 9 pontot szereztem – 2-vel több, ha megszerzem az 5. körben a prioritást – de ebben a meccsben is csak ennyi volt sajnos. Ellenfelem végül 21 pontot kapart össze, amivel azért voltam elégedett, mert 2-vel kevesebb, mint amit Dávid ellen szerzet.

61a23647-4c30-428b-88e1-b44391394d63.jpeg

A vámpírlovagok végül hidegvérel mészárolták le a hidegvérűeket hideg vérükért

Levente ezzel megszerezte az összesített első helyet, második Lipthay András lett gyönyörűen festett Slanesh seregével, Grosh pedig a harmadik helyet hozta el. Ahhoz képest, hogy először Káosztörpékkel, majd Soulblighttal, majd Nurgle démonnal akart jönni és végül miután a Maggotkin mellett döntött, majd csak 3 hete jöttek meg a dobozok, és ennyi idő alatt összerakta és kifestette a sereget, valamint a szabályokat is betanulta, azt hiszem, külön dicséret is jár neki. Remek dolognak tartom, hogy a szomszéd ebben a rendszerben is megtalálta a mindent is verő seregét. Hurrá…

 murder_vegeredmeny.JPG

A hivatalos végeredmény

Mindenki adhatott valamelyik embernek, akivel játszott - de csak egynek - egy festettségi és egy sportszerűségi pontot. A vereségekért és győzelmekért azok aránya alapján, illetve a Battle tactic teljesítéséért lehetett szerezni még pontokat. Ezek összesítése adta ki a végeredményt. Mint látszik, a végső győzelemhez nem csak a csatákat kellett megnyerni, hanem vagy jófejként kellett leverni az ellent, vagy legalább szépen festett sereggel kellett ezt tenni!

 

1_fordulo_murder.JPG

2_fordulo_murder.JPG

3_fordulo_murder.JPG

És a részletes fordulónkénti bontás

 

Rövid, ám annál jobb hangulatú eredményhirdetés után összepakoltunk, lepacsiztunk mindenkivel és elindultunk hazafelé.

Herce Zoli szervező úrnak ezúton is szeretnék gratulálni. kitűnő rendezvényt sikerült szerveznie, fantasztikus terepeken, remek emberekkel, hangulatok küldetésekkel. Az, ahogy egész nap zöld kiltben, Ireland pólóban mosolygósan kínálta a pálinkát a versenyzőknek külön hangulatelem volt, nagyon sajnáltam, hogy én vezettem nálunk. Nagyon szívesen koccintottam volna vele a rendezvényre! Remélem lesz még lehetőségem Murderre menni, mert volt olyan jó, mint egy KMCS.

Feltétlen ajánlom minden AoS játékosnak, hogy tapasztalja meg milyen is egy igazi Murderfµck!

 

U.I: A zene baromira jó volt végig, csak sajnos túl halk, egyedül az utolsó meccsen tudtam rendesen élvezni, mert közvetlen a szervező asztal mellett dobáltunk Leventével, aki szintén ezeken nőtt fel, volt, amit konkrétan dúdoltunk közben. :D

Aki lemaradt róla hallgassa meg ezt a mixet pl.