Murder1K Age of Sigmar verseny - 5. rész, A verseny

Szürke ködös reggel virradt Miskolcra október utolsó szombatján, mi viszont virágos jókedvvel ébredtünk. Csütörtök esti Discord „stratageum” meetingünk után az előzetesen megbeszélt időben és sorrendben Viktor felkapott minket, aztán még megálltunk szokásos módon a Nagy Bölcs Harlekin házánál lucernás buciért, majd kezdetét vette a 160+ kilométeres túra Pestiába. Szerencsére viszonylag eseménytelen út után még pont nem elkésve meg is érkeztünk. Herce Zoli szervezőúr már nagyon várt minket, illetve a még utánunk befutó szentesi különítményt.

indulas.JPG

The MiskolcianZ - F@.King&Murder Vol2

Rövid köszönés után hamar megkaptuk a beosztást, melyik asztalhoz menjünk. Leraktuk a seregeket, kipakoltunk, majd vissza is tértünk Zolihoz egy kis ajándékkal. Klubunk szervezett már KMCS-t és egyéb nagyobb klubalkalmakat, tisztában vagyunk vele, mennyire nehéz megtervezni és megvalósítani egy ilyen versenyt, így úgy gondoltuk, egy kis kedvességgel készülünk neki. Hagyományosan skótkockás kiltben, és Ireland pólóban szokta levezényelni ezeket a versenyeket, így egy üveg Jameson whiskeyt szerzett neki Grosh, amit átadtunk neki, még a verseny előtt. Reméltük erőt tud meríteni belőle, ha kicsit terhes lenne a szervezés legközelebb, vagy akár a bírói feladatok ezen az eseményen!

Visszatérve az asztalhoz, első ellenfelem Bódogh Tibor már seregét kikészítve várt. Nem volt figuragazdag a felállás, mindössze két karaktere volt. Két böhöm nagy, hegyomlás méretű tajparaszt óriás. Behemat fiai. A figurák viszont nagyon szépen festettek, és ízlésesen talpaltak voltak. Festős posztok alól már úgy-ahogy ismertük egymást, jó megérzésem volt a meccs előtt.

Kattintásra képgaléria nyílik a meccsről

Ellenfelem végig remek védekező taktikát fenntartva sikeresen dominálta a pálya közepét. Az elején nem volt még elég harcosom hogy megöljem, így kivártam az asztal közepét elfoglaló óriással szemben. Második körben a kissákánnyal megpróbáltam kettészakítani a pályát, elvonni középről, de az objektíva visszaszerzése után nagyon taktikusan nem vette fel a harmadik lerakott objektváját, amíg be nem jött a második óriása. Ekkor megpróbáltam a beáldozott lovasokkal szétszakítani a pályát, de a negyedik kört ő kezdte így rendezte sorait és már felesleges lett volna előre szaladnom. Mivel pontelőnyben volt, és ha így marad nem is tud veszteni, nem erőltette az előre nyomulást, én pedig nem húztam a meccset azzal, hogy feleslegesen előre szaladjak. Az ötödik kört szintén ő nyerte, átadta a kezdeményezést, így megint maradtam a puszta szélén, ő pedig felvette az 5. objektívát, így elvéve a lehetőséget hogy még utolsó körömben 2 ponttal szépíthessek.

A meccsen Tibor nem vétett hibát sajnos, és a harmadik-negyedik kör prioritás dobása elvette a lehetőséget, hogy legalább szorossá tehessem, így maradt számomra a nagyarányú vereség. 13:23 oda.

Mivel majdnem mind hamarabb fejeztük be a meccsünket, mint a maximális idő, így gyorsan elszaladtunk ebédelni a sarki kínaiba. Egész jó volt a csípős csirke, a sarkon bolt is akadt, szóval mindennel felvértezve nekiálltunk a második forduló megtervezésének, mikor is azt tapasztaltuk az ajtók zárva vannak. Kiderült, a két bejáratból azt, amit mi használtunk bezárták, de végül megtaláltuk a másik bejáratot egy kis kreatív segítségkéréssel.

 

Második meccsen Kobory Zolt FyreSlayer csapata állta gyíkjaim útját. Zsolt rutinos játékos, másfél évtizede van a hobbiban, rengeteg tapasztalattal, Age of Sigmar rendszert a kezdetek óta játszik. Ráadásul teljesen festett és egységesen talpalt, fanatikus, baltaforgató törpe serege viszonylag új kódexel rendelkezik, tehát sok jóra itt sem számítottam. Mindennek ellenére egy taktikus döntetlen reményében vettem fel a küzdelmet vele. Itt is jó hangulatú meccsre számítottam.

Kattintásra képgaléria nyílik a meccsről

Az elején mindketten megkaparintottuk az oldalainkon lévő 2-2 objektívát, majd megindultunk egymás felé. Ő a védelmi dobásaiban, én a gyorsaságomban és a kockáim számában bíztam. A bal szélről a kissárkánnyal igyekeztem taktikusan visszavonulni, és az egyik gyalogos osztaggal blokkolni az előre jutását, míg a másik oldalon a maradék 4 osztaggal rávetettem magam. Ez volt az egyetlen esélyem. Majdnem bejött. A két hős közül az egyiket sikerült megölni, és a testőr osztagot is, de a nagysárkány meghalt. Az objektíva cipelő hőse ott maradt 1 vacak kis életponttal, így a harmadik körben megszerezte és a negyedikben prioritást elnyerve sikerült még objektíva pontokat szereznie, mielőtt végleg agyon sikerült ütni a nyomorultat. Taktikám fele bejött, a másik oldal nem ért oda a közelharcba, csak amikor már majdnem mindegy volt, de a jobb oldali harc végül az ő javára dőlt el. Szoros vereség. 20:23.

A harmadik meccsen egy, a hobbival még gyakorlatilag csak ismerkedő, - de egy nagyon rutinos játékos szorgos padawanjaként - az asztal mellé kerülő Stormcast sereg hadvezérrel, Ramm Krisztiánnal hozott össze a sorsolás. Kölcsön kapott seregében egy osztag kivételével minden igényesen festett volt, kár érte, remek lett volna 3 teljesen festett sereg ellen pályára lépni.

 

Kattintásra képgaléria nyílik a meccsről

A felállás során ő defenzív, míg én elég agresszív stratégia mellett döntöttem. A kezdést magának megtartva kicsit helyezkedett, majd elindított felém egy Endless Spell-t. Ha az átfut az osztagaimon, sanszosan okoz pár sebet. Nem érte el a seregemet, de tökéletesen blokkolta a szöget az egyébként megvalósuló rohamom előtt. Mivel pont nem ért volna át rajta az osztag, és mozgást befejezni rajta nem lehet, így meg kellett kerülnöm. Ezzel egy értékes kört vesztettem a jobb oldalon. A bal oldalamon viszont bátran előre tört a kissárkány és egy lovas osztag, kivégezve a festetlen gyalogos csapatot., Duncan mester ereje velem volt. A következő körben nyertem a kezdést, így sikerült kiiktatnom a generálisát, és megritkítani egy osztagot. Majd jött a fekete leves. A kissárkány először lepattant a zászlósáról, majd bedarálta a két hőse. A sérült osztag leverte a baloldalról odafutó lovasokat, bal oldalamon pedig valami paladin féle osztaggal indult meg az objektívát őrző gyalogjaim felé. Ugyan ebben a körben még én vezettem, a harmadikban fordult a hadiszerencse. Kezdés elnyerés után földbe döngölte a gyalogjaim nagy részét szélen és a maradék lovas egységet, illetve a hősöm is jelentős sérülést szenvedett el. Visszaütésem során olyan mentődobásokat produkált ellenfelem, hogy felvetettem a kék kockáinak az elégetésének lehetőségét és szükségességét. Most komolyan, ki dob 8 darab mentőből 4 darabot 6-os 2 darabot 5-ös és 2 darabot 4-es értéket? Statisztikailag ez mennyire megfelelő? Természetesen ez mind megfelelő sorrendben és ütemben, 0 vagyis nulla elszenvedett sérülést okozva. Mellette nálam természetesen nem sikerült ilyen ütemben dobni a mentőket, így a nagy dög és a gyalogos osztag is elhullott vala az dicső küzdelemben. Kegyelemdöfésként a 4. köre végén táblázott, így két körben is maximális 10 pontot szerzett. Csúfos kudarc egy egyébként jól kezdődő meccsen, 22:36 oda.

 

Ki kell emelnem: remek terepek voltak a rendezvényen. Sajnos a seregek mintegy fele vagy egyáltalán nem vagy csak részben volt festett. Ez kicsit lehangoló volt nekünk, elitista sznoboknak, akik tényleg rengeteg időt és energiát szánunk seregeink ilyen szinten való elkészítésére, de reméljük, példánkkal inspirálunk másokat is, hogy vegyék komolyan a hobbinak ezt a részét is, legalább annyira, mint a többit! Visszatérve a terepekre: 18 asztal volt, mindegyiken igényes gamemat és teljesen festett az asztalhoz illő tereptárgyak, nagy köszönet érte a szervezőknek, remekül megadták az alaphangulatot! A párosítások az asztalbeosztások egyértelműek voltak, a szabályértelmezésben a bírói segítség gyors és precíz, a generált hangulat remek. Zoli időközönként hangos „DRINK!” felkiáltással invitálta a vendégsereget pálinka, majd később whiskey fogyasztásra is .Összeségében hihetetlenül pozitív élménnyel gazdagodtunk, fantasztikus volt a buli, de a java, a cseresznye a tejszínhabra, és a fahéjszórás még csak ekkor következett.

Kattintásra képgaléria nyílik néhány asztalról

A verseny végén két meccs kicsit elhúzódott, így az eredményhirdetésre ugyan várni kellett, de így legalább volt időnk összepakolni és megvitatni kivel mi történt. Sajnos Chava ugyanúgy három vereséggel fejezte be a versenyt, mint én. Viktor nyerte az utolsó meccsét, így neki legalább lett győzelme, míg Dávid két meccset is behúzott magának. Grosh pedig mindháromból győzedelmesen került ki és latolgatásunk alapján talán ezzel akár újra dobogóra is kerülhet, mint legutóbb.

Végül az eredményhirdetés ideje is eljött, ahol nagy megdöbbenésünkre és még nagyobb örömünkre Grosh lett az első helyezett! Három nagyarányú győzelmével megszerezte a 2022-es Murder1K bajnoki címét. Szoros versenyben mindössze hét meccsponttal a második előtt, de megvan, miskolci az idei utolsó verseny bajnoka!

win_murder1k.jpg

The MiskolcianZ - F@.King&Murder Vol2,
Victorian REMiX DeLuxe version

Halkan megjegyezném, hogy a felkészülés során én megvertem a második küldetésben, szóval igazából én számítok a bajnoknak, de meghagyom neki az örömöt, nem veszem el a kedvét! :D

Hazafelé még beugrottunk a Tuan-ba, mert várt ott rám két csomag. Egy King Brodd dobozt kellett átvennünk Sebitar részére, két festékkel, mellyel a legendás Mawkrusha lesz lekenve – erről a projektről majd jön hamarosan egy hosszabb poszt. Illetve a másik csomagban részemre volt egy Lord Kroak figura. Most hogy készen van a 3500+ pontos sereg, illik bele egy olyan seregvezér figura, mint a Thousand Sons seregbe Magnus. A nagybéka remek projekt lesz , már most látom. Jim nagyon fellelkesített, ő festett nemégiben egyet, és nagyon pozitív visszajelzést kaptam tőle. Alig várom, hogy elkezdjem!

Előtte még ugyanakkor jön két másik projekt. Az egyik a hobbi bingóhoz a Warcraft Lich King társas kifestése, a másik pedig az idén november utolsó szombatján megrendezendő 24 órás festés kihívás, aminek a témája ezúttal visszatérve a gyökerekhez, megint Start Collecting! doboz festése lesz.

Hamarosan jönnek a beharangozók és beszámolók azokról is!