Terepasztalos és egyéb stratégiai játékok

2023\01\28

24 órás festés a harmadik felvonás – Megkésett beszámoló

Szerencsére és sajnos a tavalyi év vége nagyon sűrű volt mindennel, hobbival és családdal is, így nem sok időm, energiám maradt a blogra. Most igyekszem pótolni a lemaradást, mert van miről beszámolni. Kezdem a 24 órás festő kihívás beszámolóval.

Sajnos erre a kihívásra most egyedül készültem. Grosh korábban lefoglalt kirándulásra ment barátokkal Angliába, Chavanak határidős melót kellett teljesíteni, Sebitár pedig így nem vállalkozott a fél országon átgurulós útra, ennyire közel az ünnepekhez, amikor majd úgyis találkozunk. Felkészülésem bár alakulhatott volna jobban, nem lehetett rá panaszom. A mentális és fizikai kondicionálás rendben volt, illetve a konyhát is rendbe raktam, a figurák pedig teljesen előkészítve vártak, de sajnos a Gor színsémát nem teszteltem előtte rendesen, így az nekem is lutri volt hogyan fog elsülni.

Bőséges reggeli után és nagy adag kávé mellett ültem le az asztalhoz, de most valahogy jóval kevesebben jelentkeztünk. Azt hiszem kb. 8-an teljesítettük csak végig, de a nap folyamán végülis egész sokan csatlakoztak hozzánk hosszabb-rövidebb ideig. A kezdés ugyanúgy reggel 10-kor indult Ratboi szokásos megnyitójával, a szabályok és a menetrend ismertetésével. Mivel kevesen voltunk, így most nem oszlottunk szét kisebb csapatokra, maradtunk egy csetszobában.

Munka folyamatban és a kaja
*képgaléria nyílik kattintásra

Természetesen Farkas és Manó is jelen voltak, a verseny közben pedig ezúttal is tartottak egy élő podcastet a Lore Gamers youtube csatornájukon. A téma most kommentekkel interaktív kérdezz-felelek volt, amit megpróbáltunk meghekkelni. A festés közben apró szüneteket tartva a Warhammer wikia-n fellelhető legapróbb nüansz, jelentéktelen lábjegyzet cuccokra rákeresve tettünk fel kérdéseket, majd válaszoltuk meg egymásnak a kommentek közt. A srácok elég gyorsan, szinte instant levették mi folyik itt Gyöngyösön a cseten, és abszolult profin kezelték a kis rögtönzött Kész átverés! trollkodásunkat.

A nap folyamán, ahogy telt az idő, természetesen jöttek az optimista és pesszimista megjegyzések, és igyekeztünk támogatni egymást amennyire csak lehet. A beszélgetés is remekül haladt, rengeteget nevettünk, volt, aki a kacagás közben belefestett a már majdnem kész figurába, nyilván ezen még jobban nevettünk amint kiderült. Mivel most otthon festettem, feleségem támogatását mindenféleképpen kiemelném. Roppant finom süteményt sütött délután, a többiek irigykedtek is, sőt, fogadkoztak többen, hogy a következőre már tényleg eljönnek hozzánk! Bízom benne nem így lesz, ki bírna ennyi bélpoklos hadijátékost jóllakatni?

img_4915.JPG

Bármelyik munkafázisban nézel rá bármelyik figurádra,
tuti találni fogsz valamit amin még lehetne igazítani kicsit! 

Ahogy haladtunk az időben, nálam egyre jobban kezdett körvonalazódni, hogy ez bizony sikerülni fog, méghozzá határidő előtt! A festést a talpakkal kezdtem, hiszen azokra textúra is kellett az alap festés után, ami legalább 6-7 óra száradási idő. Viszonylag gyorsan, kb. 50 perc alatt felkerült a textúra a szárazecsetelés után. A figurák sorát az íjász Tzaangorokkal és a Shamannal kezdtem. Utóbbitól tartottam a legjobban, hiszen albínóra akartam, kékes kiegészítő színekkel, és ilyen fehér festést még nem próbáltam korábban. Végül egész jól sikerült a saját szintemhez képest, a rája – amire rája raktam (sic!) - pedig szerintem kifejezetten pofás lett. A repülő csészealjak festése inkább csak babra meló, mint nehéz, de azokkal is tudtam tartani az ütemtervet. Este 9-re készen lettem ezzel a 7 figurával.

Közben megvolt a vacsora is, fetás-csípős marhaburgert csináltam, ami nagyon jól sikerült, az energialöket, amit adott – a sütivel együtt – kitartott egész hajnalig.

Az elkészült figuráim
*képgaléria nyílik kattintásra

Gyorsan lefotóztam a már kész figurákat, majd rövid pihenő után belekeztem a 20 Gor harcosba. Jelentősen monotonabb munka volt, mint vártam. Az eleje nagyon fárasztó, az első alapszinek felvitele valahogy soha nem akart véget érni. Ráadásul a contrast festék sem hozta be az előzetesen elvárt szintet, de mint kiderült azért, mert nem jó ecsetkezeléssel használtam. Kis váltás a színek és hígítás arányában meghozta viszont a kívánt eredményt. Végül a sötétebb bőrszín mellett maradtam, az étcsokibarna remek kontrasztot mutatott a tervezett kék-sárga kiegészítő elemekkel. Amikor végre fel tudtam vinni a bemosót a figurákra, már bőven hajnal felé jártunk. Volt, aki ekkorra már elment aludni, volt, aki teljesen fel is adta, de páran azért még rendületlenül festettünk tovább. Sajnos megint előjött az, ami az előző kettőn is, jelesül, hogy mikor az utolsó figurákon kellene az utolsó kis élkihúzásokat elkövetni, akkor mondja be a szervezet az unalmast. A szem már nem lát úgy, a kéz már nem mozdul úgy, az elme nem pörög úgy, mint az elején. Igyekeztem hát lassan festeni, melléhúzás nélkül, ami sikerült is, ez már önmagában egy kisebb csoda. A talpak is elkészültek közben, a textúra és a fű is bőven megszáradt már ekkorra.

Eljött az összeszerelés ideje. Végül reggel fél 8 volt mikor azt mondtam kész. Ezeken már nem tudok érdemben javítani. Legalábbis amilyen fáradt vagyok, úgy biztos nem. El is köszöntem így a srácoktól, mert tényleg majdnem elaludtam már ülve is ekkor, és beestem az ágyba. Délután pedig készítettem egy pózer fotósorozatot az elkészült figurákról. Ezek lettek minden idők legszebb Bestia harcosai? Nagyon nem. Viszont vállalható „csatakész” osztag lett egységes festéssel és talpalással, amit bármilyen csatába büszkén felrakhatok? Erre viszont határozott igennel válaszolhatok!

Az elkészült figurák közül azok amikről sikerült jó képet szereznem
*képgaléria nyílik kattintásra

És a többieknek hogyan sikerült? Szerintem remekül, de döntsétek el inkább ti magatok, a lenti galériában megtaláljátok a többiek munkáiról is a fotókat!

Természetesen most sem maradhatott el az agyalás, mi legyen a következő 24 órás festés témája? Végül úgy döntöttünk, ismeretlen vizekre evezünk. A szimpla festés időre már megy. Nézzük milyen az, ha az elejétől kell kezdeni! Egy doboz figurát, dobozbontástól, talpalt/festett állapotig kell eljuttatni 24 óra alatt. Nekem már meg is van melyik csapat lesz ez, a Hobbit filmből megismert Azog portyázó orkjai a pokolfarkasok hátán, vagyis az Azogs Hunter Orks on Fell Wargs! Természetesen valami felesleges marhaság itt is kell, hogy minél jobban megnehezítsem magamnak, kitaláltam hát, hogy mind a hat farkas és hat ork eltérő bőrszínt kap. Nem vagyok normális…

99121462009_hunterorcsonfellwargsnew01.jpg

beszámoló 24 órás festés

2022\11\12

24 órás festés a harmadik felvonás – A Beastmen of Chaos projekt

Lesz 24 órás festés megint, juppi! De mit fessen az emberfia, ha belefog? Fantasit, scifit, történelmit? Műanyag vagy gyanta? Öntött vagy 3d nyomtatott? Melyik gyártó? Megannyi kérdés, amit meg kell válaszolni, mielőtt egyáltalán a készülődés elkezdődne.

Én is gondolkoztam jó pár dolgon természetesen, mibe kellene belefogni. Költeni, ha lehet, nem nagyon akarok, viszi most más is a pénzt, illetve ugye Murder1K után vettem egy Lord Kroak-ot az sem volt olcsó. Szétnéztem hát mi az, ami van a ládafiában itthon. Bizony akadna tennivaló bőven!

Először is, ott a Thousand Sons Sereghez egy Infernal Master karakter, még dobozban, van továbbá sorjázásra előkészítve tíz Rubric Marine a Wargame Foundrytól, illetve van egy öt fős Scarab Occult Terminátor csapatom alapozva. Ez teljesen megfelelne a kihívásnak, de fessen 24 órán keresztül vékony arany trimeket kék alapra az, aki sünt akar szülni, én biztos nem!

festenivalo.jpg

A banda amit végül ki szeretnék festeni a kihívás alatt

Van még jelentős Gyűrűk Ura sereg maradékom, Rohan több mint egy tucat lovas, és nagyjából hatvan gyalogos válogatott fegyverekkel, vagy Mordor ork is akad, több mint negyven darab, nem számítva az Azog’s Hunters seregkezdeményt, amiből van egy gyalogos és egy warglovas doboz is, oda csak hős kellene, szóval lenne miből szemezni bőven ebből a rendszerből is.

Van még az Ankh társasjáték is, amire KickStarter kampányban ugrottam bele, egy csillió pénzért tavalyelőtt. Aki nem ismerné, ez két nagy dobozból álló társasjáték, az ókori Egyiptom isteneit és szolgáit irányíthatjuk a Nílus völgyénék birtoklásáért folytatott küzdelemben. Van benne annyi szépen megmunkálta kicsi és nagy figura, hogy simán elmenne három starternek is akár!

Illetve a Thousand Sons sereghez van még egy Tzaangor Shaman, van huszonhárom és fél Gor amiket kicsit megpimpeltem a maradék Tzaangor bitekkel, vagyis új kardot és pajzsot kaptak, illetve van még hat Tzaangor Skyfire is összerakva.

„Az agyalás közben, ahogy néztük a figurákat, Grosh kérdőn rám nézett, „Te, ez a sok Tzaangor, meg Gor nem ad ki már egy teljes Beastmen of Chaos sereget?” Végül kiderült, ha kifestem ezeket, a húszon felüli néhány kallódó maradék Gorból konvertálok BeastLordokat és Shamant, plusz csinálok egy Herdstone-t, - utóbbi kvázi egy fél napos örömmunka, - van is egy alap 2000 pontos Beastmen of Chaos seregem Age of Sigmar rendszerhez. Ha szerzek bele, mondjuk egy Chimera és egy Chaos Gargant szörnyet, már meg is van egy frankó, majdnem kompetitív sereg. Ez egyrészt mókás lenne, másrészt innentől lenne bemutatókra két saját egyéni seregem.

Kattintásra képgaléria nyílik

Így tehát a 24 órás kihívásra maradt a szörnyűséges bestiaemberek irtózatos serege, mely osztatlan hódolattal imádja Tzeentch-et. Ezt teljesen vállalhatónak tartom mind mennyiség, mind minőség szempontjából. A Tzaangorokat ismerem, mint a rossz pénzt, talán csak Jim jobban, mint én idehaza. Van már festve húsz Gyalogos, hat Íjász, és egy Sámán eddig a seregemben, a Gor egységekre pedig addig meglesz a metódusom, mert van ugye a négy Gor karakter még, akiket addig átkonvertálok és kifestek a tervezett színsémára. Akad még továbbá tíz Ungor is, akik szintén kapnak némi fegyver és pajzscserét, aztán rajtuk is indul a gyakorlás a kihíváshoz.

Ezt szeretném elkezdeni a következő héten, 16.-ával bezárólag, hogyha rendelni kell még valamilyen festéket, még bőven ideérjen a kihívás kezdetéig.

készülődés 24 órás festés

2022\10\31

24 órás festés a harmadik felvonás – Kiírás és tippek kezdőknek

Idén ősszel újabb 24 órás festő kihívást írt ki Dani, aka Ratboi. Ezúttal november utolsó szombatja, vagyis 2022/11/26 10:00 lesz a kezdő időpont. Témában visszatérünk a gyökerekhez, ismét az első kihívás témája, a Start Collecting! dobozok lesznek a kihívás alanyai.

Közben ugyanakkor kiderült, többen a Games Workshop rajongói bázison kívülről is csatlakoznának a kihíváshoz, illetve egyesek a már meglévő figurahalomból festenének ki egy nagyobb adagot. Ratboi így a kiírást úgy hirdette meg, hogy nem feltétlen GW Starterrel, hanem azzal megegyező nagyságú figura csoporttal lehet nevezni. Ez leegyszerűsítve nagyjából annyit jelent, hogy legyen egy vagy kettő hős, egy gyalogos osztag, ami legalább tíz fő, illetve legalább egy második osztag ezek mellé, ami vagy gyalogos, vagy valami speciális másik osztag, vagy egy szörgy/gép/jármű. Ez lehet sci-fi, fantasy, vagy történelmi is akár.

nutuporshutup.jpg

A figurákat az előzőhez hasonlóan össze lehet rakni a kívánt mértékben, és lealapozni egy színnel. A figura fontos része a talp is, így a kihívás végére annak is el kell készülnie! Vannak ugyanakkor hosszan megkötő textúrák, vagy nehezen száradó alapanyagok, így ezeket is előre fel lehet vinni a talpra, előkészíteni, és ha szükséges alapozni.

A kihívás során bármilyen festő technika használható, ecset, kanna, airbrush, kivéve a papírzsebkendőt!

More:

ismertető készülődés 24 órás festés

2022\10\30

Murder1K Age of Sigmar verseny - 5. rész, A verseny

Szürke ködös reggel virradt Miskolcra október utolsó szombatján, mi viszont virágos jókedvvel ébredtünk. Csütörtök esti Discord „stratageum” meetingünk után az előzetesen megbeszélt időben és sorrendben Viktor felkapott minket, aztán még megálltunk szokásos módon a Nagy Bölcs Harlekin házánál lucernás buciért, majd kezdetét vette a 160+ kilométeres túra Pestiába. Szerencsére viszonylag eseménytelen út után még pont nem elkésve meg is érkeztünk. Herce Zoli szervezőúr már nagyon várt minket, illetve a még utánunk befutó szentesi különítményt.

indulas.JPG

The MiskolcianZ - F@.King&Murder Vol2

Rövid köszönés után hamar megkaptuk a beosztást, melyik asztalhoz menjünk. Leraktuk a seregeket, kipakoltunk, majd vissza is tértünk Zolihoz egy kis ajándékkal. Klubunk szervezett már KMCS-t és egyéb nagyobb klubalkalmakat, tisztában vagyunk vele, mennyire nehéz megtervezni és megvalósítani egy ilyen versenyt, így úgy gondoltuk, egy kis kedvességgel készülünk neki. Hagyományosan skótkockás kiltben, és Ireland pólóban szokta levezényelni ezeket a versenyeket, így egy üveg Jameson whiskeyt szerzett neki Grosh, amit átadtunk neki, még a verseny előtt. Reméltük erőt tud meríteni belőle, ha kicsit terhes lenne a szervezés legközelebb, vagy akár a bírói feladatok ezen az eseményen!

More:

beszámoló csatajelentés Murderfuck

2022\10\28

Murder1K Age of Sigmar verseny - 4. rész, harmadik tesztjáték

A verseny előtt egy héttel volt az utolsó felkészülési meccs Murder1K-ra. Ez egyben az új asztal avatása is, ezúttal Chava ellen. Az új háttérkép, illetve a három rom még ugyan nincs kész, de már játszhatónak nyilvánítottuk. Teljesen jól bevált a játék során. Nah de Hogy keül a 40K játékos Chava a képbe? Hát úgy hogy a Tyranida serege eladása után végül a Necronok mellé a démonokat választotta új projektnek. a teljes sereg 3d nyomtatással készült, és egyéni színsémát választott hozzájuk. A nyári KMCs-n fel is avatta őket Grosh oldalán, sőt, a középmezőnyben végzett velük!

Mivel a figurák az Age of Sigmar rendszerben is használhatóak, úgy gondolta beszáll ebbe a rendszerbe is velük, mert végülis miért ne? Két héttel verseny előtt beugrani egy rendszerbe talán botorságnak tűnik egyeseknek, de ne féltsétek, több mint két évtizedes wargame múlttal a háta mögött, olyan Strageosszal az oldalán, mint Dávid, és olyan fluffhuszárral a nyakában mint én meg fogja oldani! ;) Nem is hiszitek mekkora kihívás ez nekünk, hiszen Chava nem beszél angolul, de spanyolul perfekt. Elég nagy meló a szabályokat megkeresni neki spanyolul, vagy lefordítani a serege tualjdonságait magyarra, de megoldottuk. Igen, kaptam érte SÖRT! ;)

3af1cbd7-d392-45a7-bcfd-5a78a686f989.jpg

Vérszomjas Vérszomjazó, Khorne bajnoka

More:

beszámoló készülődés csatajelentés Murderfuck AgeofSigmar

2022\10\28

Murder1K Age of Sigmar verseny - 3. rész, második tesztjáték

A szombati bedolgozós munkanap végén úgy éreztük megérdemlünk egy jutalomjátékot pihenésképpen Groshsal. Murder1K-ra készülve ezúttal az én asztalomon játszottunk, választásunk a második küldetésre esett.

A négy asztalnegyed közepén egy-egy objektíva van, amit csak hős szerezhet meg, de ő ugyanakkor fel is veheti és cipelheti azt.

Mindkét fél dob egy kockával, egyező eredmény esetén újra, ameddig valamelyik játékos kockáján nem nagyobb az érték. A magasabbat dobó játékos választja ki, hogy melyik felállási zónát választja. A felállási zónák az alábbi ábrán láthatóak. Az objektívák előre meghatározottan helyezkednek el. Minden táblanegyed közepén található egy objektíva. A játékosok ezt követően felváltva teszik fel egységeiket a pályára, azzal, hogy a magasabbat dobó játékos teszi fel az első egységet. Aki először befejezi az egységek felrakását dönthet a kezdésről.

a53aa0af-534e-46f0-b64a-d4843f3bee81.jpg

Felállási zónák

Minden objektíva 2 VP-t ér. Az objektívát az fogja, akinek LEADER egysége először talpkontaktba kerül az adott objektívával (mozgási fázist talpkontaktban kell befejezni a felvételhez). Ezt követően az objektíva az adott LEADER warscrolljára tehető, vagy más módon jelezhető, hogy nála van. Egy LEADER legfeljebb 1 objektívát tarthat magánál.

Az objektíva csak akkor vehető el ha az adott LEADER elpusztul, ilyenkor a LEADER eredeti base-éhez amilyen közel lehet fel kell helyezni az objektívát és újra foglalhatóvá válik egy másik LEADER egység által. A másik játékostól megszerzett objektíva 3 VP-t ér. Az objektívát birtokló LEADER egységek 12 inch-es közelében nem hajtható végre summon, teleport, vagy hasonló jellegű mozgás egyik irányba sem. Azaz pl Stormcast egység nem kerülhet feltételre mellé, illetve fly high sem használható. Az objektíválért járó pontokat az adott játékos köre végén írják a játékosok. A küldetés legfeljebb öt körig tart, ha az egyik sereg teljesen elpusztul az ötödik kör előtt, a játékosoknak akkor is végig kell játszaniuk a köröket, hogy a tényleges végső pontszámot meghatározzák

A generic Battle tacticok alkalmazhatóak, frakció specifikusak NEM (1 VP+1 VP lehetséges).

f30e3b98-4e88-4717-a497-32349866cfb9.jpg

A Carnosaur nem akar fogócskázni a Pestislovagokkal

Kihasználva hogy neki csak egy, nekem viszont két hős van a seregben, az első körben már előnyre tettem szert. A második körben idézni tudott egy hőst, a korhadt fájának köszönhetően jó helyre. Ezután ő fel is kapta a második objektívát, és ezáltal szoros lett az eredmény, de a GUO végül nem ért be közelharcba, nem tudta megölni egyik hősömet sem, így az asztal széléig hátráló szörnylovas hőseim révén sikerült taktikai győzelmet aratni.

Seraphon 20, Maggotkin 18.

20962df3-dd2c-4abe-9ec0-1a72e30d31ba.jpg

Nem gyávaság, hanem taktikai visszavonulás, mely győzelmet jelentett seregemnek!

Note: A küldetésben kritikus lesz a versenyen a karaktervadászat, és a pozíciós blokkolás a kisebb egységekkel a hősök előtt, sok múlik a 3. kör kezdésén, de izgalmas küldetés volt, amin végül az előre kitalált taktikám – végre egyszer valahára – működött is.

ismertető készülődés csatajelentés Murderfuck AgeofSigmar

2022\10\27

Murder1K Age of Sigmar verseny - 2. rész, első tesztjáték

Mint az első részben felvezettem, a nyári remek élmény hatására, a nyári sűrű programok után úgy döntöttünk a következő Murderre is elmegyünk. Ezúttal komolyan véve mindent, az előzőnél alaposabb felkészüléssel vágunk bele a versenybe.

A részünkről meghiúsult Pergőtűz2 hétvégéjén meg is tartottuk az első tesztmeccset Groshhal, a harmadik küldetést próbáltuk ki. Lényege, 4 objektívát lehet foglalni, amiből az egyik fordulónként váltakozva több pontot ér.

a6703807-673e-4e25-b7be-d42a435fe56e.jpg

Gyíkemberek harcra készen

 „Mindkét fél dob egy kockával, egyező eredmény esetén újra, ameddig valamelyik játékos kockáján nem nagyobb az érték. A magasabbat dobó játékos választja ki, hogy melyik felállási zónát választja. A felállási zónák az alábbi ábrán láthatóak. Az objektívák előre meghatározottan helyezkednek el, a táblanegyedeket elválasztó vonalak közepén. A játékosok ezt követően felváltva teszik fel egységeiket a pályára, azzal, hogy a magasabbat dobó játékos teszi fel az első egységet. Aki először befejezi az egységek felrakását dönthet a kezdésről.”

„Minden objektíva 2 VP-t ér. Az objektívát az fogja, akinek az egysége 6 inchen belül kerül a közepéhez, az egységszám dönti el, hogy melyik játékos fogja az objektívát. Az objektívák otthagyhatóak.

Az első kör megkezdését megelőzően, de a játékosok sorrendjének eldöntését követően a második játékos kiválasztja az egyik objektívát, amely 4 VP-t ér. A következő körökben hasonlóan, a körök megkezdését megelőzően a második játékos dönt, hogy az előző körben 4 VP-t érő objektívától jobbra, vagy balra található objektíva érjen 4 VP-t.

Az objektíválért járó pontokat az adott játékos köre végén írják a játékosok. 

A küldetés legfeljebb öt körig tart, ha az egyik sereg teljesen elpusztul az ötödik kör előtt, a játékosoknak akkor is végig kell játszaniuk a köröket, hogy a tényleges végső pontszámot meghatározzák.

A generic Battle tacticok alkalmazhatóak, frakció specifikusak NEM (1 VP+1 VP lehetséges).”

 9ea4476d-bbbb-4941-aa98-7a051a6f3496.jpg

Nurgle apó hívei lázasan várják a csata kezdetét

A meccs kiegyenlítetten indult, aztán a közepén Grosh elkezdett elszakadni, de még szoros volt, majd az utolsó két fordulóban végül szépen bedarát mindent.

Álmosan kezdett mindkét csapat, óvatos rohamtáv méregetéssel sasszéztak egymás felé a csapatok. Az első két körben feváltva szerezte meg a két oldal a prioritást, de döntetlen állásnál a harmadik körben a Nurgle csapathoz került az értékes objektíva, így agresszívabb ütembe kellett váltanom. Ennek eredményeképpen sikerült elvennem egy objektívát, de megkezdődött egy számomra annyira nem kedvező birkózás. Ebben kijött a két sereg kódexei közti időeltolódás. Az hogy seregemben írd és mondd, mindössze két fegyvernek van csak páncélátütése, míg ellenfelemnél csak kettőnek nem, valamint neki alapértelmezetten is jobb páncélmentője van, plusz még extra mentő dobása is van mindennek, megpecsételte a sorsomat. Tudtuk, hogy jobb a serege és ez igazolást is nyert.

Az, hogy nem ért el kétszer annyi pontot, mint én, nekem már sikernek számít ebben a felállásban.

01e15877-dc1d-47e3-9469-3b2b77b8dd1f.jpg

Ádáz közelharc

Remek hangulatban telt a délelőtt, majd délután átgurultunk Zirriannhoz és még egy Bolt Action meccset is lejátszottak a srácok, én pedig megkaptam a korábban megkezdett magyar seregemhez jópár dolgot, amivel én is képes leszek egy használható csapatot létrehozni. Ez a projekt valószínűleg jövő év elején kezdődik majd.

beszámoló készülődés csatajelentés Murderfuck AgeofSigmar

2022\10\27

Murder1K Age of Sigmar verseny - 1. rész, Készülődés

Nyáron nagyon jól éreztük magunkat a srácokkal a Murder@PSMK versenyen, így a következő hasonló esemény meghirdetésekor nem volt kérdéses, hogy szeretnénk-e menni. Részemről a nyár nagyon mozgalmasan telt, hobbi szinte nem is fért bele, mindössze némi kibickedés klubmeccseken, és pár figura összeragasztása volt, ami szeptember közepéig belefért a szoros időrendbe.

Onnantól viszont a hobbin kívüli életem belassult kicsit, így most sokkal több energiát tudok szeretett figuráimra áldozni. Első körben szerettem volna eljutni az október első hétvégéjén megrendezésre kerülő Pergőtűz 2 Warhammer 40K versenyre, de mivel mentális felkészülésbe nem tudtam belerakni minimális odafigyelést sem, így ezt nagy bánatomra ki kellett hagynom. A sereg meglett volna, de a tábornok nem, anélkül pedig csak raboltam volna az esetleges ellenfelek idejét. Az október utolsó hétvégéjére eső Murder1K versennyel azonban más a helyzet.

full_seraphon_army.jpg

Paraxutl teljes ereje

More:

asztal készülődés tervezés AgeofSigmar

2022\10\27

Paraxutl regéje – A második nagy portya

 Ah-Bolom-Dz'acab, a vén Vérharcos hű hátasa Ah-Uaynih mellett állt. Kezében forgatta legutóbbi csata után szerzett tárgyat. A Khorne Nagydémon letört szarva szinte égette a kezét, de nem tette le.

- Megint megtaláltak minket. Látod Nagylány, sehol sem lehet nyugtunk tőlük. Ezek bárhol megtalálnak minket. És jönni fognak ismét. Tudod te is. Ha ezek megérezték a vérszagot, akkor jönnek. Ezt a felderítő csapatot ugyan megöltük, egy ideig nyugtunk lesz, de jönni fognak. Sokan. Annyian, amivel már nem bírunk el. Itt és ennyien nem. Kell egy új otthon. Valami olyan hely, ami termékeny.

A hatalmas Carnosaur felemelte fejét, majd lehunyta a szemét és halkan felmordult. Szemét kinyitva komoran belenézett lovasa szemébe, majd visszafeküdt a homokra. Tekintete a kapu felé révedt.

be50e8d9-bf15-4bac-a6bc-a46231bb2fad.jpg

Felkészülési meccs Chava ellen
Csúnya démonmészárlás lett a vége.

More:

készülődés Murderfuck AgeofSigmar

2022\06\19

Murder@PSMK

vagy sok Seraphon menni Pestiába

Még február vagy március körül, mindenki kedvenc Murderfµck szervezője Herce Zoli bejelentette, hogy a június 18.-iPSMK kupával egybekötve tervezi a következő Age of Sigmar haddelhaddot. Mivel, mint láttátok nálunk is beindult az AoS, így elindult a szervezkedés a borsodi végeken is. Végül hárman szántuk rá magunkat az 1500 pontos versenyre való felkészülésre, a többiek sereg még nincs kész és egyéb magánéleti elfoglaltságokra hivatkozva visszamondták, de sok sikert kívántak a továbbiakhoz nekünk.

Én nyilván a Seraphon csapattal, Dávid a Sylvaneth seregének „faembereivel”, Grosh pedig a teljesen frissen felállított Nurgle apó Maggotkin harcosaival szándékozott p00nolni a pesti népeket. Ez végül csak Groshnak jött össze, de neki annyira, hogy papírt is kapott róla, de ne szaladjunk ennyire előre.

034afa4a-caae-49bb-ac8a-90efab99cff1.jpeg

sok Seraphon menni Pestiába

Zoli viszonylag korán megküldte tesztelésre a küldetéseket, amikre 2 béta tesztet is toltunk, majd még 3 normál tesztet, így viszonylag komolyan véve a felkészülést. Az kiderült mindegyiken, hogy az én seregem abszolút nem kompetitív, szinte semmi esélye a mortal woundot két kézzel szóró, avagy jó védő dobásos seregek ellen. Dávid serege képes kellemetlenségeket okozni, játéktudása is alkalmassá teszi a jó eredményre. Szomszéd meg, mit mondjak? „Grosh Nurgle sereggel nem játszani szokott, hanem nyerni!”, by Farkas. Ennyi. Ezt most Cserdi Imi aka JIM is megtanulta végre. :D

More:

beszámoló készülődés csatajelentés Murderfuck AgeofSigmar

süti beállítások módosítása